Πανελλήνιες 2018: Η νέα ρύθμιση για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Σχολές και ΑΕΝ των υποψηφίων έτους 2017

Πανελλήνιες 2018: Η νέα ρύθμιση για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Σχολές και ΑΕΝ των υποψηφίων έτους 2017

Κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις» η νέα ρύθμιση για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Σχολές, ΑΕΝ των υποψηφίων έτους 2017 από τα σεισμόπληκτα νησιά του Β. Αιγαίου.

Στο άρθρο 32 και παρ. 1 προβλέπεται για τους υποψηφίους των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σχολικού έτους 2016- 2017 ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι.), Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), Σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. 


Με το ν. 4485/2017 προβλέφθηκε για τους υποψηφίους αυτούς των σεισμόπληκτων περιοχών ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων για εισαγωγή τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι. και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. 

Με το ν. 4494/2017 τροποποιήθηκε το συγκεκριμένο άρθρο, ώστε να προβλέπεται επιπλέον ποσοστό και για τις Στρατιωτικές, Αστυνομικές κλπ. Σχολές. 

Όμως, όταν ψηφίστηκε η τροποποίηση (Νοέμβρης 2017) είχαν ήδη εκδοθεί οι πίνακες εισακτέων και είχε αρχίσει το ακαδημαϊκό έτος, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να αναμορφωθούν εκ των υστέρων οι πίνακες. Επιπλέον, για να εφαρμοστεί η διάταξη για τις σχολές αυτές και να καθοριστεί το ειδικό ποσοστό, η κατηγοριοποίηση των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και ο τρόπος επιλογής τους απαιτείται κοινή απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών κι όχι μόνο του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οπότε, η διάταξη διορθώνεται για να μπορεί να τύχει εφαρμογής μεταθέτοντας τα αποτελέσματά της στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Οι υποψήφιοι αυτοί θα διεκδικήσουν το επιπλέον ποσοστό χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, του σχολικού έτους 2016-2017. Θα υποβληθούν βεβαίως στις προκαταρκτικές εξετάσεις (αθλητικές, υγειονομικές, ψυχοτεχνικές δοκιμασίες), στις οποίες πρέπει να κρίνονται ικανοί το χρόνο υποβολής της υποψηφιότητάς τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

SOS: Πατήστε ΕΔΩ για όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr