Υποψήφιος Χίου με 18.500 μόρια εκτός ιατρικής, υποψήφιος Λέσβου με 15.800 εντός;

Υποψήφιος Χίου με 18.500 μόρια εκτός ιατρικής, υποψήφιος Λέσβου με 15.800 εντός;

Αλέκος Αντωνίου, Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Δ. Χίου: Πρέπει να υπάρξει ειδική ευνοϊκή ρύθμιση και για τους υποψήφιους της Χίου.

Το παράδειγμα του τίτλου έδωσε ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Χίου, Αλέκος Αντωνίου και όπως είπε είναι ένα από τα πολλά που αποτυπώνουν σε απόλυτους αριθμούς το παράλογο της απόφασης του υπουργού Παιδείας που πριμοδοτεί τους υποψήφιους της Λέσβου για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια - ΤΕΙ με συν 20% επί των μορίων που συγκέντρωσαν, ενώ της Χίου δεν έχουν καμία αύξηση.


«Δεν θέλουμε αλλαγή της απόφασης που αφορά στους υποψήφιους της Λέσβου, αλλά το δίκαιο επιβάλλει να υπάρξει επιπλέον μοριοδότηση – αφού αυτός το τρόπος επελέγη- και για τους Χιώτες. Παραδείγματος χάρη στην Ιατρική Αθηνών ανοίγουν 2 ή 3 νέες θέσεις για τα παιδιά όλων των νησιών. Ένας μαθητής από τη Λέσβο γράφοντας 15.800 μόρια πολλαπλασιάζοντας το με το συντελεστή 1,2 έχει πλέον 18.960 μόρια για τις συγκεκριμένες θέσεις ξεπερνώντας κατά πολύ ένα παιδί από τη Χίο που έχει γράψει 18.500 μόρια και δεν δικαιούται καμία προσαύξηση στη μοριοδότησή του.», σχολίασε ο κ. Αντωνίου.

Για το θέμα εξέδωσε δελτίο Τύπου ο Δήμος Χίου ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «αν η ρύθμιση παραμείνει έτσι, δυστυχώς θα αφορά περισσότερο τη Λέσβο και πολύ λιγότερο τη Χίο, ενώ θα δίνεται ο πρώτος λόγος στη Λέσβο, οδηγώντας τα παιδιά της Χίου σε όποια θέση έχει απομείνει».

Είσαι Υποψήφιος Φοιτητής; Δες πρώτος τα Αποτελέσματα των Βάσεων 2017 ΕΔΩ.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος επικοινώνησαν με το υπουργείο, μετέφεραν τη δυσαρέσκειά τους, ενώ όπως είπε ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών από το υπουργείο αιτιολόγησαν την απόφαση με την επιπλέον μοριοδότηση των υποψηφίων της Λέσβο με το ότι το νησί είναι μεγαλύτερο καθώς και στο ότι εξετάστηκαν σε δύο μαθήματα με καθυστέρηση, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

«Μια σωστή κίνηση του υπουργείου, την οποία είχαμε δικδικήσει για ειδική μεταχείρηση των υποψηφίων γίνεται εφιάλτης», σχολίασε ο ίδιος και εξέφρασε την άποψη ότι ακόμη και τώρα υπάρχουν περιθώρια – αν το υπουργείο το θελήσει – να άρει την αδικία και να εκδοθεί συμπληρωματική απόφαση που θα αφορά τους Χιώτες υποψήφιους, ειδικά αν η επιλογή των εισαχθέντων στις επιπλέον θέσεις που δίνονται στις σχολές γίνει σε δεύτερο επίπεδο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που αναμένονται στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

alithia.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr