Μέχρι 31/7 οι Αιτήσεις για την εισαγωγή Ελλαδιτών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μέχρι 31/7 οι Αιτήσεις για την εισαγωγή Ελλαδιτών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας ενημερώνουν ότι έως και τις 31 Ιουλίου 2017 είναι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή Ελλαδιτών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον Οδηγό για την Συμπλήρωση Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ.


Οδηγός για Συμπλήρωση Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ

1. Δικαίωμα υποβολής Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών στο ΠΚ ή/και το ΤΕΠΑΚ

Δικαίωμα υποβολής Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών στο ΠΚ ή/και το ΤΕΠΑΚ έχουν όλοι οι Έλληνες Υπήκοοι που έχουν παρακαθίσει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Εάν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία δεν θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία Αίτησης Εισδοχής στο ΠΚ ή/και το ΤΕΠΑΚ, η αίτησή σας θα παραμείνει ανολοκλήρωτη και θα απορριφθεί.

2. Σημαντικές Πληροφορίες

2.1 Συμπληρώστε όλα τα Υποχρεωτικά Πεδία

Θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα υποχρεωτικά πεδία της αίτησης. Σας συμβουλεύουμε να προετοιμάσετε όλα τα έγγραφα σας πριν αρχίσετε την καταχώρηση στο Σύστημα Αιτήσεων Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών.

2.2 Σάρωση και Φόρτωση Απαραίτητων Δικαιολογητικών

Για την ολοκλήρωση της Αίτησης Εισδοχής σας στο ΠΚ ή/και το ΤΕΠΑΚ θα πρέπει να έχετε εκ των προτέρων σαρώσει και στη συνέχεια φορτώσει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Ελληνική Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Βεβαίωση Συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Απολυτήριο Λυκείου Βεβαίωση Εξέτασης σε Ειδικό μάθημα – προαιρετικά

Τα ηλεκτρονικά αρχεία που θα φορτώσετε θα πρέπει να είναι σε μορφή PDF (π.χ. ID.pdf).

Σημειώσεις:

Ο αριθμός της Ταυτότητας που θα εισάγετε κατά τη συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής σας, θα πρέπει να συμφωνεί με τον αριθμό της Ελληνικής Αστυνομικής Ταυτότητας που θα σαρώσετε και θα φορτώσετε.

Στο αρχείο που θα φορτώσετε θα πρέπει να φαίνονται ευδιάκριτα ο αριθμός της Ταυτότητας το Ονοματεπώνυμο σας (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα καθώς επίσης και οι δύο όψεις της Ταυτότητας.

2.3 Επιβεβαίωση παραλαβής της Αίτησης Εισδοχής στο ΠΚ ή/και το ΤΕΠΑΚ

Στους υποψήφιους Ελλαδίτες φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την αίτηση τους θα αποσταλεί εντός λίγων λεπτών, επιβεβαιωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα παραλαβής της Αίτησης Εισδοχής τους. Θα συμπεριλαμβάνει το Εξάμηνο Έναρξης της Φοίτησης, τον Αριθμό της Αίτησης σας, την Ημερομηνία Καταχώρησης της αίτησης, την Κατανομή για την οποία αιτηθήκατε (Α’ ή Β’), και την Επιλογή Προγραμμάτων με σειρά προτεραιότητας. Κρατήστε αυτή την Επιβεβαίωση για μελλοντική αναφορά.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που θα καταχωρήσετε κατά τη συμπλήρωση της αίτησης σας, ωστόσο σε περίπτωση που δεν έχετε άμεσα απάντηση στο φάκελο «Εισερχόμενα (Inbox)» παρακαλώ ελέγξτε για μήνυμα στο φάκελο «Ανεπιθύμητη Αλληλογραφία (Junk E-mail)».

2.4 Επιβεβαίωση Ολοκλήρωσης Διαδικασίας Εισδοχής

Αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία της Αίτησης Εισδοχής σας, θα σας αποσταλεί και πάλι επιβεβαιωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα. Σε περίπτωση που η Αίτηση Εισδοχής σας είναι ελλιπής, θα εξημερωθείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα για τους λόγους που σας έχει επιστραφεί και θα πρέπει να επισκεφτείτε εκ νέου το Σύστημα Αιτήσεων Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών για να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες/τροποποιήσεις, μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα, ώστε η αίτησή σας να συμπεριληφθεί στη διαδικασία κατανομής θέσεων Ελλαδιτών Φοιτητών.

2.5 Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Εξυπηρέτησης της ΥΣΦΜ, στο τηλέφωνο 22 89 4029 ή στο 22 89 4046 ή στο 22 89 4021.

3. Καταχώρηση Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών στο ΠΚ ή/και το ΤΕΠΑΚ

Πατήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ucy.ac.cy/pub_seatallocationgr για να υποβάλετε την αίτησή σας για την Καταχώρηση Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών στο ΠΚ ή/και στο ΤΕΠΑΚ.

Ο σύνδεσμος θα είναι διαθέσιμος ΜΟΝΟ κατά τις περιόδους που ανακοινώνονται για την καταχώρηση Αιτήσεων Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών.

3.1 Αίτηση Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών – Σύνδεση

Για την καταχώρηση Αίτησης Εισδοχής θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό - Όνομα Χρήστη(Email Χρήστη)/Κωδικό Πρόσβασης(Συνθηματικό) -, ο οποίος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη καταχώρηση/διαχείριση της Αίτησης Εισδοχής σας στο ΠΚ ή/και το ΤΕΠΑΚ.

Για τη δημιουργία λογαριασμού επιλέξετε το σύνδεσμο Δημιουργία καινούργιου λογαριασμού;

Εάν είστε υφιστάμενος χρήστης εισάξετε το Όνομα Χρήστη(Email Χρήστη) και το Συνθηματικό σας και επιλέξετε Εισαγωγή.

3.2 Αιτήσεις Εισδοχής – Δημιουργία Λογαριασμού

Για να δημιουργήσετε λογαριασμό θα πρέπει να έχετε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Ηλεκτρονική Διεύθυνση (email) που εισάγετε σε αυτή τη σελίδα θα χρησιμοποιηθεί από το ΠΚ για ηλεκτρονική επικοινωνία.

Καταχωρείστε το Όνομα, το Όνομα Πατρός και το Επίθετό σας στα Ελληνικά - με το πρώτο γράμμα Κεφαλαίο, την Ελληνική Αστυνομική σας Ταυτότητα - για την οποία θα υπάρχει έλεγχος ότι ξεκινά με κεφαλαίους αλφαβητικούς χαρακτήρες και χωρίς κενό ακολουθούν αριθμοί.

Καταχωρήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα χρησιμοποιηθεί ως "Όνομα Χρήστη (Email Χρήστη)" στο σύστημα και τέλος δημιουργήστε το Συνθηματικό σας που θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστο 8 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει τουλάχιστο ένα αριθμό και ένα special character (π.χ !*&#@). Εισάγετε το Συνθηματικό σας πάλι για να το επαληθεύσετε.

Για να προχωρήσετε με την αίτηση θα πρέπει να επιλέξετεστο "Δεν είμαι ρομπότ" και να απατήσετε σωστά τις ερωτήσεις που θα δείτε στην οθόνη. Έπειτα επιλέξτε Καταχώρηση. Το ακόλουθο μήνυμα θα εμφανιστεί στην οθόνη σας.

3.3 Καταχώρηση Αίτησης Εισδοχή Ελλαδιτών Φοιτητών – Βήμα 1

Οι πληροφορίες του Ονοματεπώνυμου σας θα πρέπει να καταχωρηθούν όπως φαίνονται στην Ελληνική Αστυνομική σας Ταυτότητας.

Ο Αρχικός χαρακτήρας του Επώνυμου, του Ονόματος και του Ονόματος Πατέρα σας πρέπει να είναι με Κεφαλαίο και οι υπόλοιποι χαρακτήρες πεζοί.

Σε αυτή τη σελίδα φορτώνετε τα δικαιολογητικά τα οποία έχετε εκ των προτέρων σαρώσει και βρίσκονται στον υπολογιστή σας.

Τα αρχεία που θα πρέπει να φορτώσετε περιγράφονται στο σημείο 2.2 Σάρωση και Φόρτωση Απαραίτητων Δικαιολογητικών.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (π.χ. ταυτότητα, απολυτήριο, βεβαίωση συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις κ.α.) και ότι αυτά έχουν φορτωθεί (είτε σε ηλεκτρονική μορφή είτε σαρωμένα) στο σύστημα σε μορφή .pdf. Για τις Αιτήσεων Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών ΔΕΝ δεχόμαστε δικαιολογητικά που έχουν αποσταλεί με άλλο τρόπο. Η αίτηση σας θα μείνει ημιτελής μέχρι να φορτωθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η εισαγωγή των πληροφοριών μπορεί να γίνει σταδιακά αφού έχετε τη δυνατότητα αποθήκευσης των στοιχείων που έχετε καταχωρήσει, πατώντας «Αποθήκευση» στο κάτω μέρος της σελίδα και σύνδεσης στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας το λογαριασμό - Όνομα Χρήστη(Email Χρήστη)/Κωδικό Πρόσβασης(Συνθηματικό) - που έχετε ήδη δημιουργήσει.

Σημειώνεται ότι, η Ολοκλήρωση της Αίτησης Εγγραφής θα πρέπει να γίνει εντός της χρονικής περιόδου που έχει ανακοινωθεί.

Αφού εισάγετε τις πιο πάνω πληροφορίες πατήστε «Επόμενο».

3.4 Καταχώρηση Αίτησης για Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών – Βήμα 2

Επιλέξτε προσεκτικά τα Προγράμματα Σπουδών για τα οποία επιθυμείτε να διεκδικήσετε θέση. Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι 10 Προγράμματα Σπουδών. Έπειτα πατήστε στο «Προσθήκη στην Προσωπική Λίστα».

Προσέξτε ότι η σειρά με την οποία καταχωρούνται τα Προγράμματα Σπουδών δεν αντιστοιχεί στη σειρά με την οποία τα έχετε επιλέξει. Για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια που βρίσκονται στις στήλες δεξιά. Μπορείτε επιπρόσθετα να αφαιρέσετε κάποιο Πρόγραμμα που δεν επιθυμείτε.

Αφού έχετε καθορίσει τη σειρά προτεραιότητας της Προσωπικής σας λίστας επιλογών προχωρήστε με την Υποβολή Αίτησης πατώντας «Επόμενο».

3.5 Υποβολή Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών

Πατώντας την επιλογή «Υποβολή Αίτησης» δεν θα έχετε πλέον τη δυνατότητα διαφοροποίησης οποιωνδήποτε πληροφοριών της Αίτησης Εισδοχής σας γι’ αυτό πριν προχωρήσετε ελέγξτε προσεκτικά τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει στα προηγούμενα βήματα όπως παρουσιάζονται πιο κάτω στην Προβολή Αίτησης.

Πατήστε «Υποβολή Αίτησης» για να ολοκληρώσετε και να υποβάλετε την αίτησή σας.

Υπενθύμιση: Μετά την επιλογή «Υποβολή Αίτησης» δεν έχετε τη δυνατότητα ενημέρωσης των πληροφοριών της Αίτησής σας.

3.6 Επιβεβαίωση Καταχώρησης Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών

Η πιο πάνω σελίδα παρουσιάζεται στους υποψήφιους φοιτητές οι οποίοι μετά την αρχική δημιουργία της Αίτησης Εισδοχής τους, συνδέονται ξανά στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας το λογαριασμό τους - Όνομα Χρήστη(Email Χρήστη)/Κωδικό Πρόσβασης(Συνθηματικό) - είτε για να δουν την κατάσταση της αίτησης τους είτε για να την επεξεργαστούν, μετά από ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Από την πιο πάνω σελίδα πατώντας στο σύνδεσμο Προβολή σας παρουσιάζεται η Αίτηση σας είτε για να την δείτε είτε για να την επεξεργαστείτε σε περίπτωση που σας έχει επιστραφεί.

3.8 Καταχώρηση Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών με ελλιπή στοιχεία

Στη περίπτωση που έχετε καταχωρήσει αίτηση με ελλιπή στοιχεία θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα με τίτλο «Online application form for Greek Candidates - Return Application» αναφέροντας τους λόγους που σας έχει επιστραφεί και θα πρέπει να επισκεφτείτε εκ νέου στο Σύστημα Αιτήσεων Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών για να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες/τροποποιήσεις, μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα, ώστε η αίτησή σας να συμπεριληφθεί στη διαδικασία κατανομής θέσεων.

Επιλέξετε «Προσωπικά Αιτήματα» για να μεταβείτε στην σελίδα Διαχείρισης Προσωπικών Αιτημάτων και να επεξεργαστείτε τα ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία σας .

3.9 Έγκριση Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών

Αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία της Αίτησης Εισδοχής σας, θα σας αποσταλεί και πάλι επιβεβαιωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα με τίτλο «Online application form for Greek Candidates - Approve Application» που θα σας ενημερώνει ότι η αίτησή σας για την Α' Κατανομή θέσεων Ελλαδιτών έχει γίνει αποδεκτή.

3.10  Έγκριση Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών με τροποποιήσεις

Στην περίπτωση που η επεξεργασία της Αίτησης Εισδοχής σας, έχει ολοκληρωθεί με τροποποιήσεις (πιθανόν γιατί έχετε καταχωρίσει λανθασμένο Πρόγραμμα Σπουδών) θα σας αποσταλεί επιβεβαιωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα με τίτλο «Online application form for Greek Candidates - Approve Application with Changes» που θα σας ενημερώνει ότι η αίτησή σας για την Α' έχει γίνει αποδεκτή παρουσιάζοντας

ΑΠΟΔΕΚΤΑ Προγράμματα Σπουδών

ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΑ Προγράμματα Σπουδών

Τους λόγους που τα πιο πάνω Προγράμματα Σπουδών δεν έγιναν αποδεκτά

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr