Μηχανογραφικό 2017: Τι πρέπει να ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ πριν κάνετε την υποβολή!

Μηχανογραφικό 2017: Τι πρέπει να ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ πριν κάνετε την υποβολή!

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2017 για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σου παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την οριστικοποίηση, την τροποποίηση αλλά και την αναίρεση της αίτησης για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου 2017.

ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ


Παρότι η διαδικασία τροποποίησης των συμπληρωμένων από τους υποψηφίους μηχανογραφικών δελτίων θα είναι διαθέσιμη για εύλογο χρονικό διάστημα, δίδεται η δυνατότητα ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον υποψήφιο να διορθώσει ενδεχόμενες λανθασμένες επιλογές.

Είσαι Υποψήφιος Φοιτητής; Πάτησε ΕΔΩ για να μείνεις ενημερωμένος.

Η διαδικασία αναίρεσης οριστικοποιημένου μηχανογραφικού, προϋποθέτει την προσέλευση του υποψηφίου στη Σχολική του Μονάδα (σε εργάσιμες ώρες και μέρες), καθώς μόνο μέσω της Σχολικής Μονάδας θα μπορέσει να γίνει αναίρεση της οριστικοποίησης του Μηχανογραφικού. Εν συνεχεία, ο υποψήφιος θα πρέπει να οριστικοποιήσει ξανά το Μηχανογραφικό του Δελτίο.

Η διαδικασία αναίρεσης οριστικοποιημένων μηχανογραφικών δελτίων, θα είναι αυστηρά εντός της ημερομηνίας υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου.

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ 

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ είναι διαδικτυακή εφαρμογή. Για την χρήση και λειτουργία του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ απαιτείται η χρήση απλώς και μόνο ενός ευρέως διαδεδομένου φυλλομετρητή (browser).

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ έχει δοκιμαστεί και λειτουργεί στους φυλλομετρητές Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome και Opera. 

Παρά ταύτα, οι προγραμματιστικές επιλογές που έχουν γίνει κατά την ανάπτυξη του συστήματος από την ομάδα προγραμματισμού εξασφαλίζουν συμβατότητα με την πλειοψηφία των σύγχρονων φυλλομετρητών (πέραν των προαναφερομένων).

Προσοχή

Απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία του Πληροφοριακού συστήματος στο φυλλομετρητή σας αποτελεί η ενεργοποίηση της χρήσης cookies.

Εγχειρίδιο Χρήσης ΓΕΛ/ΕΠΑΛ για την υποβολή του Μηχανογραφικού

O τρόπος για την χρήση των cookies διαφέρει τόσο από φυλλομετρητή σε φυλλομετρητή όσο και σε διαφορετικές εκδόσεις φυλλομετρητών και κατά συνέπεια δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος του παρόντος εγχειριδίου.

ΦΟΡΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 

Στο πρώτο βήμα της διαδικασίας, ο υποψήφιος οδηγείται στη φόρμα των Γενικών Στοιχείων. Τα περισσότερα από τα πεδία στη φόρμα αυτή είναι ήδη συμπληρωμένα από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από το σχολείο που φοιτά, καθώς και από τις επιλογές του στην Αίτηση – Δήλωση. 

Προσοχή! 

Ο Υποψήφιος θα πρέπει να προβεί σε έλεγχο ορθότητας των αναφερομένων στη φόρμα και σε περίπτωση λάθους, θα πρέπει να σταματήσει τη διαδικασία και να απευθυνθεί στη Σχολική Μονάδα όπου απέκτησε τον κωδικό ασφαλείας.

Η φόρμα Γενικών Στοιχείων, αποτελείται από ένα σύνολο υποφορμών. Η πρώτη υποφόρμα είναι τα Προσωπικά Στοιχεία του υποψηφίου.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΟΨΗΣ

Με το πέρας και την ολοκλήρωση από την μεριά του υποψηφίου της συμπλήρωσης των Σχολών προτίμησης, ο υποψήφιος οδηγείται στην σελίδα της σύνοψης. Στην σελίδα αυτή παρουσιάζεται συνοπτικά το σύνολο των επιλογών του υποψηφίου κατά αύξουσα σειρά προτίμησης.

Σε περίπτωση που επιθυμεί την επιστροφή του στην προηγούμενη φόρμα για να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, μπορεί να το κάνει πατώντας το κουμπί ενώ σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας, ο υποψήφιος μπορεί να ακυρώσει τη διαδικασία πατώντας το κουμπί ΕΞΟΔΟΣ.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 

Σε περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία της σύνοψης είναι ορθά, και ο υποψήφιος συμφωνεί τόσο με τις επιλεγμένες Σχολές και Τμήματα όσο και με την επιλογή της σειράς του, ο υποψήφιος μπορεί να προχωρήσει σε Προσωρινή Αποθήκευση, πατώντας το σχετικό κουμπί  ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ  στο τέλος της φόρμας σύνοψης, οπότε και θα εκκινήσει η εκτύπωση του Προσωρινού Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού του υποψηφίου, όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί.

Πληροφορία 

Σημειώνεται ότι η αποθήκευση στο σημείο αυτό είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ. Ο υποψήφιος, επανερχόμενος στο σύστημα, έχει τη δυνατότητα τροποποίησης των επιλογών του όσες φορές επιθυμεί. Για την οριστική κατάθεση του Μηχανογραφικού Δελτίου στο Υπουργείο, θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της οριστικοποίησης.

ΥΠΟΒΟΛΗ-ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Εισερχόμενος στο σύστημα, ο υποψήφιος έχει την δυνατότητα να ελέγξει ξανά τα στοιχεία του Μηχανογραφικού του Δελτίου, αλλά και να προβεί στις τελικές αλλαγές που ενδεχομένως θέλει να κάνει.

Προσοχή! 

Η διαδικασία οριστικοποίησης ενός Μηχανογραφικού Δελτίου απαιτεί την ύπαρξη καταχωρισμένου Μηχανογραφικού Δελτίου από την μεριά του Υποψηφίου. Χωρίς καταχωρισμένο Μηχανογραφικό Δελτίο, η διαδικασία δεν θα προχωρήσει.

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ 

Με το πέρας της σύνοψης, ο υποψήφιος μπορεί να προχωρήσει εάν το επιθυμεί σε Οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού του Δελτίου με το πάτημα του κουμπιού ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ.

Με δεδομένο ότι μετά την οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου ο υποψήφιος δεν θα έχει δυνατότητα περαιτέρω αλλαγών στις επιλογές του (με την επιφύλαξη της παραγράφου 1.3.4), εμφανίζεται ένα μήνυμα με το οποίο ενημερώνεται πως μετά από αυτό το βήμα, δεν θα μπορεί να κάνει καμία τροποποίηση στο Μηχανογραφικό.

Πληροφορία 

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να εκτυπώσει την τελική εκτύπωση και να την κρατήσει ως αποδεικτικό οριστικοποίησης του Δελτίου του. Στην οριστική υποβολή το μηχανογραφικό του υποψηφίου έχει μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Στο πέρας της διαδικασίας, ο υποψήφιος λαμβάνει μία τελική εκτύπωση.

Πληροφορία 

Σημειώνεται ότι ο Υποψήφιος θα πρέπει να εκτυπώσει την τελική εκτύπωση και να την κρατήσει ως αποδεικτικό οριστικοποίησης του Δελτίου του.

Μηχανογραφικά Υποβολή: Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

Σημειώνεται πως την παραπάνω εκτύπωση, θα παραλαμβάνει εφεξής ο υποψήφιος, κάθε φορά που θα εισέρχεται στο σύστημα.

ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 

Παρότι η διαδικασία τροποποίησης των συμπληρωμένων από τους υποψηφίους μηχανογραφικών δελτίων θα είναι διαθέσιμη για εύλογο χρονικό διάστημα, θα δοθεί φέτος υπό προϋποθέσεις και η δυνατότητα αναίρεσης οριστικοποιημένων Μηχανογραφικών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης λανθασμένων επιλογών.

Η διαδικασία αναίρεσης, προϋποθέτει τη προσέλευση του υποψηφίου στη Σχολική του Μονάδα (σε εργάσιμες ώρες και μέρες), καθώς μόνο μέσω της Σχολικής Μονάδας θα μπορέσει να γίνει αναίρεση της οριστικοποίησης του Μηχανογραφικού. Εν συνεχεία, ο υποψήφιος θα πρέπει να οριστικοποιήσει ξανά το Μηχανογραφικό του Δελτίο. 

Η διαδικασία αναίρεσης θα είναι αυστηρά εντός της ημερομηνίας υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Προσοχή!

Μετά και την τελική οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού, το Μηχανογραφικό Δελτίο «κλειδώνει» και ο Υποψήφιος δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω αλλαγές.

Δείτε ΕΔΩ τις τελευταίες Εκτιμήσεις για τις Βάσεις Εισαγωγής 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr