Πανελλήνιες 2017: Σχολιασμός θεμάτων Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2017: Σχολιασμός θεμάτων Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού ΓΕΛ

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2017 για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σου παρουσιάζουν τον σχολιασμό των θεμάτων για τα μαθήματα "Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά" Προσανατολισμού από τον ΟΕΦΕ.

  • Δείτε ΕΔΩ τα Θέματα και τις Λύσεις

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ 


Τα Θέματα των Μαθηματικών Προσανατολισμού είναι διατυπωμένα με σαφήνεια αλλά δεν έχουν μεγάλο εύρος στην εξεταστέα ύλη. Εστιάζονται σε περιορισμένο μέρος της ύλης με επανάληψη ομοίων ερωτημάτων. Είναι ιδιαίτερα απαιτητικά ως προς το περιεχόμενο, πιεστικά ως προς το χρόνο και απευθύνονται σε πολύ καλά προετοιμασμένους και ψύχραιμους μαθητές που έχούν εμπεδώσει σε βάθος την ύλη όλων των τάξεων, από το γυμνάσιο έως το λύκειο. 

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Τα Θέματα των Αρχαίων Ελληνικών Προσανατολισμού χαρακτηρίζονται ποιοτικά και απαιτητικά, καλύπτουν ευρύ φάσμα της ύλης και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένούς υποψηφίους. 

Το Διδαγμένο κείμενο συνδύαζε αποσπάσματα από τον Πρωταγόρα τον Πλάτωνα και πέραν της ερώτησης που ζητούσε τη μετάφραση, συνοδευόταν από τρεις ερμηνευτικές ερωτήσεις, ενώ υπήρχε και ερώτηση τύπον Σωστό-Λάθος από την Εισαγωγή, καθώς και λεξιλογικές ερωτήσεις. 

Το Αδίδακτο κείμενο ήταν ένα απόσπασμα από το Φίλιππο του Ισοκράτη και συνοδευόταν από τις κλασικές ερωτήσεις μετάφρασης, γραμματικής και συντακτικού. 

  • Την ενημερωτική σελίδα των υποψηφίων μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε εδώ όλα τα Θέματα & τις Απαντήσεις των Πανελληνίων 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr