Πανελλήνιες 2017: Πότε θα λάβουν τα θέματα τα Εξεταστικά Κέντρα

Πανελλήνιες 2017: Πότε θα λάβουν τα θέματα τα Εξεταστικά Κέντρα

Επικοινωνία με την ΚΕΕ: i) Στις Πανελλήνιες 2017 τα Λύκεια θα επικοινωνούν ΜΟΝΟ με το σύνδεσμο στην ΕΕΔΔΕ (το γραμματέα της ΕΕΔΔΕ) και από την ΕΕΔΔΕ θα μεταφέρονται τα τυχόν προβλήματα στην ΚΕΕ. Μόνο για πολύ έκτακτο και απρόβλεπτο λόγο, τα Λύκεια θα επικοινωνούν απευθείας με την ΚΕΕ και αφού προηγουμένως έχουν ενημερώσει την οικεία ΕΕΔΔΕ.

Είσαι Υποψήφιος με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 πάτησε εδώ.


ii) ΜΟΝΟ τα ΕΕΚ και τα ΒΚ θα επικοινωνούν απευθείας με την ΚΕΕ στα τηλέφωνα και ΦΑΞ που σας έχουμε γνωστοποιήσει με σχετική εγκύκλιό μας. Είναι απαραίτητο τα ΦΑΞ (προσωρινές συνδέσεις) που θα χρησιμοποιήσουν τα ΕΕΚ και τα ΒΚ για να λαμβάνουν οδηγίες και ενδεικτικές απαντήσεις από την ΚΕΕ να είναι πάντα δια- θέσιμα.

Διάθεση καθηγητών Πληροφορικής στα Βαθμολογικά ή τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα

Σε αρκετές περιπτώσεις κάθε χρόνο, τίθεται μεταξύ των άλλων και το πρόβλημα της δυσκολίας εξεύρεσης εξεταστών και ιδιαίτερα καθηγητών πληροφορικής, για τις επιτροπές εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Για το λόγο αυτό ο ένας τουλάχιστον από τους δύο χειριστές του συστήματος λήψης των θεμάτων (VBI)

στις Λυκειακές επιτροπές (ΛΕΕ), μπορεί να είναι καθηγητής Πληροφορικής Γυμνασίου. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια εξεύρεσης καθηγητών της Πληροφορικής του Λυκείου από τους Προέδρους των Βαθμολογικών και Ειδικών Εξεταστικών Κέντρων, για τις ανάγκες των Κέντρων αυτών και ειδικά για την εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον». Εφόσον είναι καθηγητής Λυκείου και έχει διδάξει το εν λόγω μάθημα, την ημέρα εξέτασής του, μπορεί να αποδεσμεύεται από τη ΛΕΕ.

Λειτουργία συστήματος λήψης θεμάτων (VBI)

‘Όσον αφορά στο σύστημα λήψης των θεμάτων (VBI) και τον Η/Υ των Ε.Κ., οι ίδιοι οι πρόεδροι των ΛΕΕ μεριμνούν, ώστε:

- ο Η/Υ που είναι συνδεδεμένος με το σύστημα VBI να μην χρησιμοποιείται σε άλλες εργασίες σε όλο το διάστημα των εξετάσεων, να μην έχει καμία διαδικτυακή σύνδεση (τοπικού δικτύου ή internet) και να μην γίνονται επεμ- βάσεις στο λογισμικό που διαθέτει, χωρίς την πρότερη ενημέρωση των τεχνικών υποστήριξης του συστήματος στο Υπουργείου Παιδείας.

- η τηλεφωνική γραμμή του MODEM να μην χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο

- να γίνεται πολύ προσεκτική αντιπαραβολή των θεμάτων, όπως αυτά εμφανίζονται στην οθόνη του Η/Υ και όπως εμφανίζονται στην εκτύπωση ειδικά σε θέματα με πίνακες, διαγράμματα, πολυτονικό σύστημα κλπ.

- να παραληφθούν τα αντίστοιχα θέματα για ημερήσιους και εσπερινούς υποψηφίους, εφόσον στο Ε.Κ. εξετάζονται και εσπερινοί υποψήφιοι.

Από την Τετάρτη 7-6-2017, πρώτη ημέρα των εξετάσεων ΓΕΛ, και κάθε ημέρα εξέτασης, οι χειριστές πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους στις 06:15 και το σύστημα να είναι σε ετοιμότητα 06:30, προκειμένου να γίνονται οι δοκιμαστικές εκπομπές μηνυμάτων, μέχρι την ώρα αποστολής των θεμάτων στα Ε.Κ. (08:30).

Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους για την άμεση ενημέρωση και την πιστή εφαρμογή της παρούσας. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο σας. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr