Μίνι οδηγός για τις Πανελλήνιες 2017

Μίνι οδηγός για τις Πανελλήνιες 2017

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2017: Στην τελική ευθεία για την έναρξη του φετινού «μαραθωνίου» των πανελλαδικών εξετάσεων μπαίνουν σταδιακά οι υποψήφιοι, καθώς απομένει μόλις μία εβδομάδα για την έναρξή τους. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που οι εξετάσεις αρχίζουν τόσο αργά, καθώς προηγήθηκαν οι ενδοσχολικές απολυτήριες. 

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής διαγωνιστικής διαδικασίας και το κύρος τους παραμένει αδιαμφισβήτητο στην ελληνική κοινωνία, ενώ θεωρείται η αυστηρότερη και απόλυτα αδιάβλητη διαγωνιστική διαδικασία στην Ελλάδα.


Την σελίδα για την ενημέρωση των υποψηφίων για τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Τόσο οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου όσο και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε μόνο ένα επιστημονικό πεδίο θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο επιστημονικά πεδία θα εξεταστούν και σε ένα πέμπτο μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού.

Ολοι οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν έναν ή δύο από τους συνδυασμούς μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν αυξημένοι συντελεστές βαρύτητας.

Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε επιστημονικού πεδίου θα υπολογίζονται τα τέσσερα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

Φέτος οι υποψήφιοι με τις Πανελλήνιες 2017 διεκδικούν συνολικά 70.726 θέσεις, από τις οποίες οι 43.758 στα πανεπιστήμια και οι 26.968 στα ΤΕΙ. Την αυλαία των φετινών εξετάσεων ανοίγουν την Τρίτη 6 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. διαγωνιζόμενοι στη Νεοελληνική Γλώσσα. Την επομένη στον... χορό μπαίνουν και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. 

Οι εξετάσεις θα αρχίζουν στις 8.30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης έως τις 8 το πρωί. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr