Εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017 των Στρατιωτικών Σχολών

Εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017 των Στρατιωτικών Σχολών

Αύξηση στις Βάσεις 2017 θα φέρουν οι αυξομειώσεις στις θέσεις των υποψήφιων σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών με τις Πανελλήνιες 2017 που ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, με το συνολικό αριθμό των εισακτέων να παραμένει και φέτος ίδιος

Βάσεις Εκτιμήσεις 2017: Αύξηση στη βάση την Στρατιωτικής Ψυχολογίας αναμένεται να φέρει η μείωση των θέσεων των σπουδαστών από έξι πέρσι σε δύο φέτος. Ενδεικτικό είναι ότι πέρσι με στις πανελλήνιες η σχολή είχε βάση τα 19.043 μόρια. Πιθανή αύξηση στις βάσεις 2017 θα φέρει και η μείωση κατά μία θέση στη Στρατιωτική Ιατρική, η οποία πέρσι έφτασε τα 19.088 μόρια, περισσότερα και από την Ιατρική Αθηνών. Αντίθετα, όπως γράφει ο "Ελεύθερος Τύπος" αυξημένοι θα είναι οι φετινοί φοιτητές του Στρατολογικού και του Οικονομικού κατά 10 και 9 θέσεις αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερος κατά 5 σπουδαστές είναι ο αριθμός των θέσεων στη σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής.


Μέχρι την Παρασκευή 19 Μαΐου θα πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν υποβάλει την αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ενώ οι Ελληνες του εξωτερικού έχουν προθεσμία μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου. Δύο «πρωτιές» έχει η φετινή χρονιά για τους υποψηφίους καθώς για πρώτη φορά ανοίγει τις πύλες της η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), καθώς από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 παύει η εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών και τη Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων, οι οποίες τα τελευταία 2 χρόνια δεν δέχτηκαν φοιτητές. O κάθε υποψήφιος θα μπορεί στο μηχανογραφικό του δελτίο να διαλέξει μία από τις τρεις νέες κατευθύνσεις: Τεχνολογικής Υποστήριξης, Επιχειρησιακής Υποστήριξης και Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η δεύτερη καινοτομία είναι ότι παρά την αναστάτωση από τις αλλαγές στις επαναληπτικές εξετάσεις, για τις Στρατιωτικές Σχολές δεν ισχύουν και δεν θα δεχτούν υποψήφιους από τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για τις Αστυνομικές Σχολές και τις ΑΕΝ, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων είναι προκαθορισμένος και το άνοιγμα έστω μίας θέσης συνδέεται με κρατική δαπάνη.

Μικρότερες αυξομειώσεις στις θέσεις των υποψηφίων καταγράφονται στη Σχολή Ευελπίδων, με μείωση δύο θέσεων τόσο στα Οπλα όσο και στα Σώματα, και μείωση από μία θέση και στις δύο κατηγορίες στους Υποαξιωματικούς. Αυξημένη κατά οκτώ θέσεις είναι η Σχολή Ικάρων Ιπτάμενοι και μειωμένοι κατά 6 θέσεις οι μηχανικοί των Ικάρων. Δεκατρείς περισσότεροι θα είναι οι εισακτέοι στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Στρατού (Οπλα), ενώ αρκετά μειωμένες κατά 22 είναι οι θέσεις στους Μόνιμους Υπαξιωματικούς του Ναυτικού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr