ΟΛΜΕ: Ιούνιο οι επαναληπτικές Πανελλήνιες 2017

ΟΛΜΕ: Ιούνιο οι επαναληπτικές Πανελλήνιες 2017

Την αναίρεση της πρόσφατης απόφασής του για την οργάνωση των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων τον Σεπτέμβριο ζητεί από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου η ΟΛΜΕ. Υπέρ της ίδιας θέσης τάχθηκε χθες και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία όπως γράφει η Καθημερινή.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ανέφερε χθες ότι αντιτίθεται στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για διενέργεια των επαναληπτικών εξετάσεων τον Σεπτέμβριο, με ειδικό καθεστώς. «Παρά το γεγονός ότι αποδεσμεύθηκαν οι απολυτήριες εξετάσεις από τις Πανελλαδικές, η ΟΛΜΕ επιμένει και ζητεί οι επαναληπτικές να διεξαχθούν αμέσως μετά το τέλος των εξετάσεων (τον Ιούνιο) και οι μαθητές να εξετασθούν μόνο στα μαθήματα που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν για λόγους υγείας», λέει η ομοσπονδία. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο έχει αποφασίσει οι επαναληπτικές να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο και οι υποψήφιοι να διαγωνιστούν σε όλα τα μαθήματα, ενώ προϋπόθεση για την εισαγωγή τους σε κάποιο τμήμα είναι να συγκεντρώσουν βαθμολογία τουλάχιστον ίση με του τελευταίου επιτυχόντα των εξετάσεων του Ιουνίου στο συγκεκριμένο τμήμα.


Την σελίδα για την ενημέρωση των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Επίσης, η ΟΛΜΕ διαφωνεί με την απόφαση μείωσης του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η μείωση αφορά τα πανεπιστήμια (43.758 από 43.855 πέρυσι), ενώ ο συνολικός αριθμός αυξήθηκε (70.726 από 69.985 πέρυσι).

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Παιδείας φέρεται να έχει αποφασίσει να διατηρήσει τους νυν διευθυντές σχολείων στη θέση τους μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, στις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, ο τρόπος εκλογής των νυν διευθυντών εκρίθη αντισυνταγματικός και άρα το υπουργείο πρέπει να αποφασίσει νέο σύστημα διορισμού διευθυντών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr