Δηλώσεις για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις

Δηλώσεις για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις

Οι μαθητές σε πολλά σχολεία του ν. Ηλείας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, πραγματοποιούν καταλήψεις και πορείες με βασικό αίτημα να μην καταργηθούν οι επαναληπτικές πανελλαδικές. Ένα αίτημα πέρα για πέρα δίκαιο, απολύτως λογικό, ένα αίτημα όμως που προσκρούει στην «κώφωση» που έχει υποστεί η κυβέρνηση απέναντι στα λαϊκά αιτήματα.

Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικογένεια, το υπουργείο Παιδείας επιλέγει να καταργήσει τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.


Ο κ. Γαβρόγλου μάλιστα σπεύδει στη Βουλή (επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων) και κάνει απαράδεκτες δηλώσεις: «οι επαναληπτικές εξετάσεις που από φέτος καταργούνται, ήταν από τις  παθογένειες της κοινωνίας μας που πρέπει να τις βλέπουμε όλοι μαζί κατάματα…», και πιο κάτω «υπήρχε μιας αυξημένη τάση λιποθυμιών και αρρώστιας στην διάρκεια των εισαγωγικών εξετάσεων».

Την σελίδα για την ενημέρωση των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δυστυχώς, ο κ.Γαβρόγλου φαίνεται ότι δεν κατανοεί τη διαφορά μεταξύ των συζητήσεων καφενείου και των υποχρεώσεών του στη Βουλή. Δεν είναι ο μόνος. Ακόμα θυμόμαστε στην Ηλεία, τον κ. Κεφαλογιάννη, που δήλωνε ψευδώς και ανερυθρίαστα το 2013 στην απεργία μας, ότι σε Ηράκλειο και Ηλεία έχουμε εκατοντάδες! γυναίκες εκπαιδευτικούς που παίρνουν άδειες επαπειλούμενης εγκυμοσύνης. Η πρακτική λοιπόν είναι γνωστή. Θέλει η κυβέρνηση να περάσει κάποιο εξώφθαλμα αντιλαϊκό μέτρο; Εμφανίζεται κάθε φορά ένας λαγός και βάλλει εναντίον δικαίων και αδίκων, φτιάχνοντας κλίμα με τη χρήση των ΜΜΕ.

Δεν μπορεί να μπει σε σοβαρή συζήτηση το δίκαιο του αιτήματος των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι αυτονόητο. Στατιστικά, όταν 100.000 μαθητές δίνουν 4 ή 5 μαθήματα, θα υπάρξουν κάποιες εκατοντάδες που θα ασθενήσουν. Απαιτούμε άμεσα την επαναφορά των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων για λόγους ίσης μεταχείρισης των μαθητών. Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές της γ λυκείου. Ας μην τους φορτώνει ο υπουργός με περισσότερα, ας μην τους γεμίζει με άγχος.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας θα ζητήσει από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, το προσεχές Σάββατο, να πάρει θέση και να απαιτήσει από τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση για κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων.

Β. Βασιλειάδης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr