Πανελλαδικές 2016: Οι «πρώτοι των πρώτων» αποκαλύπτουν τα όνειρα και τα σχέδιά τους (ΦΩΤΟ)

Πανελλήνιες 2016: Οι «πρώτοι των πρώτων» αποκαλύπτουν τα όνειρα και τα σχέδιά τους (ΦΩΤΟ)

Τα όνειρα και τα σχέδιά τους αποκαλύπτουν στο «Πρώτο Θέμα» οι «πρώτοι των πρώτων», όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε όσους συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι, σε μία δύσκολη χρονιά, κατάφεραν, με «όχημα τη μελέτη και το πρόγραμμα, να ανοίξουν σελίδα αισιοδοξίας και να βάλουν τις βάσεις για την κατάκτηση των στόχων τους.


Η Κατερίνα Ντρε

Η Κατερίνα Ντρε από το 6ο Λύκειο Γλυφάδας συγκέντρωσε 18.894 μόρια από το πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών και θέλει να μπει σε σχολή Ψυχολογίας. «Θέλω να γίνω ψυχολόγος» λέει η 18χρονη μαθήτρια, «για να εξερευνήσω τις ψυχές των ανθρώπων». 

Η Κατερίνα σκοπεύει να μείνει και να εργαστεί στην Ελλάδα, όπως λέει χαρακτηριστικά, ενώ θέλει να ειδικευθεί στην εγκληματολογία ή το μάρκετιγκ. Ως «μυστικό» επιτυχίας, η μελλοντική ψυχολόγος συστήνει την έλλειψη άγχους και το πολύ διάβασμα, βέβαια, για τις Εξετάσεις.

Η Αλεξάνδρα Αλεξίου

Από την Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, η Αλεξάνδρα Αλεξίου συγκέντρωσε 19.042 μόρια, που της επιτρέπουν να ανοίξει την πόρτα της Νομικής Σχολής και να πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει δικηγόρος. 

Η Αλεξάνδρα, αν και διάβαζε πολύ για να κατακτήσει το στόχο της, είναι ένα παιδί «μέσα σε όλα», όπως λένε οι φίλοι της. Ο αθλητισμός για ακόμα μία φορά φαίνεται ότι βοηθά στη μελέτη και τη συγκέντρωση, καθώς και η 18χρονη μαθήτρια, εκτός του διαβάσματος, ήταν στο σχολείο και αρχηγός της ομάδας μπάσκετ. 

Το χαρακτηριστικό με την Αλεξάνδρα είναι ότι, λόγω πρωταθλητισμού (1η πανελλήνια νίκη) στο μπάσκετ έχει μπόνους 2.100 μορίων, που όμως της «περισσεύουν», γιατί μπαίνει στη Νομική με τη βαθμολογία των Πανελλαδικών. Παιδί εκπαιδευτικών, η Αλεξάνδρα ήθελε από μικρή να γίνει δικηγόρος.

Η Ελένη Αναγνώστου

Η συμμαθήτριά της, Ελένη Αναγνωστώστου, συγκέντρωσε 19.177 μόρια και θα εισαχθεί στην Ιατρική. Η Ελένη συμμετέχει στις Εξετάσεις για δεύτερη φορά, καθώς την πρώτη έχασε τη σχολή πρώτης επιθυμίας για λίγα μόρια.

Η Κωνσταντίνα Κουτσαρδάκη

Η Κωνσταντίνα Κουτσαρδάκη, απόφοιτη του Λυκείου Βουλιαγμένης, με 19.111 μόρια, μπαίνει   στην Ιατρική. Πέρυσι είχε μπει στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, αλλά έδωσε για δεύτερη  φορά, προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. «Η δεύτερη φορά είναι ευχάριστη εμπειρία» λέει η 18χρονη φοιτήτρια, «γιατί έχεις επίγνωση του κόπου σου, ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις και έχεις μάθει να διαβάζεις».

Η Κωνσταντίνα θέλει να φύγει για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και ελπίζει σε μία καλύτερη πορεία, μέχρι να τελειώσει τις σπουδές της. Τονίζει ότι η χρονική συγκυρία δεν βοηθά στο να κάνουν όνειρα οι νέοι, αλλά κυρίως συμβιβάζονται, χωρίς να πρέπει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν θέλεις να ενημερωθείς πρώτος για τα Αποτελέσματα των Βάσεων Εισαγωγής 2016 (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Πανελλήνιες 2016 μπορείτε να δείτε στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr