Πανελλήνιες 2016,  βάση του 10, Πανελλήνιες, panellinies Πανελλήνιες 2016: Να μπει η βάση του 10 για τις Πανελλήνιες

Πανελλήνιες 2016: Να μπει η βάση του 10 για τις Πανελλήνιες

Υπέρ της επαναφοράς της βάσης του 10 για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τάσσεται η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Θα ήθελα να μπει η βάση του 10. Δεν έχω ακούσει να συζητείται, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι, "ναι" θα έπρεπε να μπει η βάση του 10 για τις εξετάσεις. Καλό είναι οι μαθητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο να έχουν τουλάχιστον κάποιες βάσεις, και για τα ΤΕΙ. Ήμουν από αυτούς που δεν είχαν αντιδράσει (επί Γιαννάκου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) και είχα συμφωνήσει» είπε στο ΒΗΜΑ 99,5.


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Πανελλήνιες 2016 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

* Αναφερόμενος στα όσα είπε η κ. Αναγνωστοπούλου, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης διευκρίνισε: «Οι εξετάσεις θα γίνουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλοι. Αν προκύψει θέμα συνολικής αλλαγής του τρόπου πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ειναι αντικείμενο ενός δημοσίου διαλόγου, χωρίς βιασύνες.»

Στη συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ 99,5 η κ. Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, όπως και στη δράση των αλληλέγγυων στον Πειραιά, λέγοντας: «Δεν μπορούμε σε αυτή τη φάση να χρησιμοποιούμε τους πρόσφυγες για να κάνουμε αντίσταση στην Ευρώπη. Είναι υπερβολικά ταλαιπωρημένοι οι άνθρωποι για να μπορούν να σηκώσουν και κάτι τέτοιο, τη στιγμή που βλέπουμε την πολιτική της Ευρώπης.»

Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, που θέλουν να υποχρεώσουν την Ευρώπη να ανοίξει τα σύνορα όπως πρέπει να το κάνει, δηλαδή χώρες όπως η Αυστρία ή η Ουγγαρία που έχουν κλειστά τα σύνορά τους είναι απολύτως απαράδεκτες, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται οι πρόσφυγες. Θεωρώ ότι αυτού του είδους το κίνημα, σε αυτή τη φάση, δεν είναι το ενδεδειγμένο».

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση και στα μέτρα που αναμένονται να ληφθούν η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε: «Έχει πει κατηγορηματικά η κυβέρνηση, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να θιγούν χαμηλές ή μεσαίες συντάξεις, τουλάχιστον μέχρι 1.500 ευρώ. Για τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις το έχει πει αρκετές φορές ο πρωθυπουργός ότι έχει κανονίσει πως τα μέτρα που θέλει να πάρει θα είναι μέσα στη συμφωνία που έχει κάνει και αυτό που επιμένω να λέω είναι ότι τα επιπρόσθετα μέτρα, είτε προέρχονται από το ΔΝΤ είτε από οποιονδήποτε άλλο, η κυβέρνηση δεν τα συζητάει».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ

Η επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ένα θέμα το οποίο βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση στον δημόσιο διάλογο, όμως δεν αφορά το άμεσο μέλλον, είπε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

Αναφορικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις, υπογράμμισε ότι «θα γίνουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλοι». 

«Αν προκύψει θέμα συνολικής αλλαγής του τρόπου πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα είναι αντικείμενο ενός δημοσίου διαλόγου, χωρίς βιασύνες», εξήγησε ο κ. Φίλης αναφερόμενος έμμεσα στις σημερινές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Περισσότερα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις στην κατηγορία Πανελλήνιες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr