ΒΑΣΕΙΣ 2016: Εκτιμήσεις ειδικών για την πορεία των βάσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΑΣΕΙΣ 2016: Τι λένε οι ειδικοί για την πορεία των βάσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ενημερώνουν πως:

Ο συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες, καθώς και το ανεβασμένο ποσοστό των αριστούχων αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά των βαθμολογίων στις φετινές πανελλήνιες.


Όσον αφορά τις βάσεις, πτωτικά αναμένονται να κινηθούν τα όρια εισαγωγής στις παιδαγωγικές σχολές και τα οικονομικά, χωρίς όμως ακόμα να μπορεί να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις καθώς το νέο σύστημα υπολογισμού θα δημιουργήσει ένα διαφορετικό στάτους κβο.

ΜΕΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ

Κάνε LIKE στην σελίδα «Πρωτοετείς Φοιτητές 2016-2017», ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ την, για να ενημερώνεσαι καθημερινά και μέσω Facebook για τα σημαντικότερα νέα!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ

Για τις «αγαπημένες» σχολές των αριστούχων (Νομική, Ιατρική) και σύμφωνα με το γεγονός της αύξησης των βαθμολογιών κοντά και πάνω από το 19 οι βάσεις θα είναι ανεβασμένες. Σε αυτό συντελούν τόσο η πληθώρα των υποψηφίων για αυτές τις σχολές, όσο και τα σχετικά εύκολα θέματα για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Βέβαιο είναι, πως με το συνωστισμό στις μεσαίες βαθμολογίες, παραμένει θολό το τοπίο για τις βάσεις των αντίστοιχων σχολών και πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών και τη σειρά των επιλογών από την πλευρά των μαθητών.

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς, έως τώρα στις λεγόμενες μεσαίες σχολές, αναμένεται πτώση στο θετικό πεδίο και άνοδος στο θεωρητικό. Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν τα μηχανογραφικά το αργότερο έως τις 8 Ιουλίου. Έως τότε μπορούν ν’ αποθηκεύσουν προσωρινά τις επιλογές τους, οι οποίες θα πρέπει να «κλειδώσουν» υποχρεωτικά στις 8 Ιουλίου.

Σε εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία των βάσεων προχώρησαν στην εκπομπή Διπλή ματιά οι Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός αναλυτής, και Κώστας Αγγελακος, αναπληρώτης καθηγητής Παιδαγωγικής Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Διπλή Ματιά της ΕΡΤ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΣΕΩΝ 2016

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr καθώς θα δημοσιεύουν πρώτοι τα αποτελέσματα των Βάσεων Εισαγωγής 2016 (περισσότερα εδώ).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Κάντε σύγκριση με τις βάσεις 2015

Εισάγοντας τους βαθμούς που μέσα από την παραπάνω εφαρμογή μπορείς να βλέπεις τα συνολικά μόρια και να τα συγκρίνεις με τις βάσεις εισαγωγής του 2015. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις βάσεις 2015.

Όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Πανελλήνιες 2016 μπορείτε να δείτε στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr