ΒΑΣΕΙΣ 2016: Η πορεία των βάσεων

ΒΑΣΕΙΣ 2016: Η πορεία των βάσεων

Μια πολύπλοκη εικόνα όσον αφορά την πορεία των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ" σε γενικές γραμμές οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι βάσεις θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία με εξαίρεση το 3ο Επιστημονικό Πεδίο Περισσότερο αναλυτικά. Στο 1ο Πεδίο οι βάσεις θα κινηθούν περίπου στα ίδια με πέρυσι επίπεδα με τάσεις ανόδου στις Νομικές και Ψυχολογίας.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Είσαι Υποψήφιος Πρωτοετής Φοιτητής 2016-2017; (ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Στο 2ο Πεδίο οι περιζήτητες σχολές (Πολυτεχνικές) θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία και πολύ περισσότερο θα πέσουν τα μόρια στα Τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, και Χημείας. Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο οι Ιατρικές θα ακολουθήσουν και πάλι ανοδική πορεία κάτι που θα συμβεί και στις Παραϊατρικές των TEI. Στο 4ο Πεδίο αναμένεται καθίζηση των βάσεων και η εισαγωγή σε ορισμένα Παιδαγωγικά τμήματα θα γίνει με 10.000 μόρια.

Στο 5ο Πεδίο θα έχουμε μικρή πτώση των βάσεων στα υψηλόβαθμα τμήματα και μεγαλύτερη στα μεσαία.

Οι μαθητές που πέρασαν από τη σκληρή δοκιμασία των εξετάσεων θα πρέπει να ξέρουν ότι φέτος οι βάσεις θα κρύβουν πολλές εκπλήξεις κάτι  που επισημαίνουν όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα, καθώς υπάρχει και το πρόβλημα της αλλαγής του εξεταστικού συστήματος που εμποδίζει σημαντικά την ουσιαστική προσέγγιση σχετικά με την πορεία των μορίων εισαγωγής στα AEI.

Κάντε σύγκριση με τις βάσεις 2015

Εισάγοντας τους βαθμούς που μέσα από την παραπάνω εφαρμογή μπορείς να βλέπεις τα συνολικά μόρια και να τα συγκρίνεις με τις βάσεις εισαγωγής του 2015. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις βάσεις 2015.

Αποτελέσματα Βάσεων 2016

Αν θέλεις να ενημερωθείς πρώτος για τα Αποτελέσματα των Βάσεων Εισαγωγής 2016 (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Πανελλήνιες 2016 μπορείτε να δείτε στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr