Βάσεις 2016: Πτώση των βάσεων

Βάσεις 2016: Πτώση των βάσεων

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ενημερώνουν πως:

Στην πτώση των βάσεων όλων σχεδόν των τμημάτων πλην των ιατρικών σχολών να υπολογίζουν οι υποψήφιοι που θα δουν σήμερα στα σχολεία την ανάρτηση των βαθμολογιών τους. Μαζί με τη δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων των πανελλαδικών εξετάσεων χθες για πρώτη φορά πριν από τους βαθμούς δίνεται η δυνατότητα για σαφώς ασφαλέστερες εκτιμήσεις πλέον για τα μόρια που απαιτεί η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια.


Είσαι Υποψήφιος Πρωτοετής Φοιτητής 2016-2017; (ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Οι βαθμοί θα αναρτηθούν έως τις 14:00 σήμερα (ΕΔΩ). Έτσι 81 553 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα ξέρουν τι έγραψαν.

Οι 78.483 από τους 80.952 που είχαν δηλώσει αρχικά ότι θα συμμετάσχουν εξετάστηκαν με το νέο σύστημα ενώ οι 3.070 από τους 3.489 συμμετείχαν με το παλαιό σύστημα.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ σημειωτέον θα μάθουν τους βαθμούς τους στις 22 του μήνα την ερχόμενη Τετάρτη.

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Πτώση αναμένεται να καταγράψουν οι σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου αφού μειώθηκαν οι υποψήφιοι που το επέλεξαν σε σχέση με πέρυσι συν το ότι δεν προσμετράται πλέον ο προφορικός βαθμός.

Ειδικά οι Νομικές σχολές δεν αποκλείεται να πέσουν κατά 200 μόρια πάντα με επιφύλαξη αφού ο προφορικός βαθμός έδινε στους υποψηφίους συν έως 600 μόρια στις μέτριες βαθμολογίες εξήγησε στην Α ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης.

  • Ακριβής υπολογισμός των μορίων ΕΔΩ
  • Ανοιχτή η πλατφόρμα για την προσωρινή κατάθεση των μηχανογραφικών exams.it.minedu.gov.gr
  • Οι δηλώσεις οριστικοποιούνται από 24 ή 25 Ιουνίου το αργότερο έως 8 Ιουλίου απαρέγκλιτα

Η πτωτική τάση θα επηρεάσει το σύνολο των σχολών με εξαίρεση τις Ιατρικές αφού τα θέματα συνολικά ήταν πιο εύκολα από τα περσινά που στην πλειονότητά τους ήταν τα δυσκολότερα εδώ και πολλά χρόνια όπως είπε ο Στρ Στρατηγάκης. Επισήμανε μάλιστα πως η επιλογή του υπουργείου για αλλαγές στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων φέτος δικαιώνεται αφού τα θέματα ήταν βατά και με βάση την ύλη των βιβλίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016

Σημαντική πτώση αναμένεται έτσι και στις σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου και δη στις Πολυτεχνικές Ενδεικτικό είναι το ότι περί χους 9.000 υποψηφίους των Θετικών Σπουδών που θέλουν Ιατρικές δεν έδωσαν Μαθηματικά Προσανατολισμού φέτος. Χάνουν έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσουν τμήματα του 2ου πεδίου Οι αριστούχοι στα εύκολα θέματα της Φυσικής και της Χημείας απουσία των Μαθηματικών αυξάνει επιπροσθέτως τον ανταγωνισμό στις Ιατρικές Χαρακτηριστικά περίπου 20.000 υποψήφιοι έγραψαν πάνω από τη βάση και στα δύο μαθήματα.

Ανοδική τάση αναμένεται και στα παραϊατρικά τμήματα των ΤΕΙ. Την τάση θα δώσουν έτσι το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και η Βιολογία Προσανατολισμού τόνισε ο Στρ Στρατηγάκης Σοβαρή πτώση αναμένεται στα Παιδαγωγικά. Όμως όσοι τα επέλεξαν θα ευνοηθούν στην εισαγωγή τους λόγω του χαμηλού ανταγωνισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν θέλεις να ενημερωθείς πρώτος για τα Αποτελέσματα των Βάσεων Εισαγωγής 2016 (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Χαρακτηριστικά όπως γράφει η "Αυγή", από τους περίπου 28.000 υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών σχεδόν 5.000 επέλεξαν ως 5ο μάθημα τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας ενώ Ιστορία Γενικής Παιδείας επέλεξαν 1.400 σχεδόν από τους 28.000 των θετικών σπουδών και σχεδόν 1.700 από τους 21.000 των υποψηφίων της ομάδας οικονομίας και πληροφορικής. Χαρακτηριστικά ως 5ο μάθημα από τις ανθρωπιστικές σπουδές οι περισσότεροι σχεδόν 7.000 επέλεξαν Βιολογία Γενικής Παιδείας. Το ίδιο και από την ομάδα οικονομίας και πληροφορικής 2.150 υποψήφιοι τη διάλεξαν.

Πτώση τέλος αναμένεται και στο 5ο πεδίο των Οικονομικών αφού τα Μαθηματικά Προσανατολισμού ως μάθημα αυξημένης βαρύτητας είχαν μεγάλο ποσοστό αποτυχίας με 77,89 κάτω από τη βάση είπε ο Στρ. Στρατηγάκης, υπογραμμίζοντας ότι «πέρυσι οι υποψήφιοι είχαν 2 στα 7 μαθήματα δύσκολα, φέτος 1 στα 4, γεγονός που αυξάνει τον ανταγωνισμό».

Λίγοι οι αριστούχοι στην Έκθεση

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι όλων των Ομάδων Προσανατολισμού, η πλειοψηφία των γραπτών ήταν ανάμεσα στο 1 3 και το 16. Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι 12.401 βρέθηκαν σε αυτά τα όρια από τις ανθρωπιστικές σπουδές -με 22 να γράφουν 19 και 20, παρά τα βατά θέματα-, ενώ στους 14.290 ανήλθαν οι υποψήφιοι των Θετυαον Σπουδών που συγκέντρωσαν τους ίδιους βαθμούς, με 16 αριστούχους. Από τις σπουδές οικονομίας και πληροφορικής οι περισσότεροι, 6.764, έγραψαν 1 2- 14. 1 9 και 20 έγραψαν 2 μαθητές. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr