ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016, panellhnies 2016, σχολές προτίμισης. μελλοντικοί φοιτητές, όσα πρέπει να γνωρίζεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016: Ποιες σχολές προτιμούν μελλοντικοί φοιτητές - ΟΛΑ όσα πρέπει να γνωρίζεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016: Ποιες σχολές προτιμούν μελλοντικοί φοιτητές - ΟΛΑ όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ο Ιανουάριος κοντεύει να τελειώσει και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου έχουν ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις! Σε λίγες μέρες, δηλαδή τον Φεβρουάριο, οι μαθητές θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αυτά είναι όσα θα πρέπει να συμπληρώσεις στην αίτηση:


    • Την Ομάδα Προσανατολισμού στα τρία κοινά μαθήματα της οποίας θα εξεταστεί πανελλαδικά.
    • Το τέταρτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστεί πανελλαδικά για να έχει πρόσβαση σε ένα Επιστημονικό Πεδίο.
    • Το πέμπτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστεί πανελλαδικά για να έχει πρόσβαση σε δύο Επιστημονικά Πεδία.
    • Τα ειδικά μαθήματα που τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Πανελλήνιες - Βάσεις - Μόρια Εισαγωγής 2016 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΥΤΕΣ είναι οι σχολές που κάνουν θραύση

Τόσο η οικονομική όσο και η προσφυγική κρίση φαίνεται πως έχουν επηρεάσει και τις επιλογές των σχολών των μαθητών, καθώς παρατηρείται μία στροφή στις ανθρωπιστικές σπουδές.

Συγκεκριμένα, το 37,8% των μαθητών έχει επιλέξει τις Ανθρωπιστικές Σπουδές, ενώ ακολουθούν η Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών με 35,8% και της Οικονομίας-Πληροφορικής με 26,4%.

Όσον αφορά τη Β' Λυκείου, τα πρωτεία έχουν οι Θετικές Σπουδές με 58,52 % έναντι 41,48% των μαθητών που επέλεξαν τις Ανθρωπιστικές Σπουδές.

Τα Ιδρύματα της επαρχίας… έχουν 2.500 κενά

Την ίδια στιγμή, και παρά το γεγονός ότι κοντεύει η εξεταστική του Φεβρουαρίου, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να βρει τρόπους για να καλύψει περίπου 2.500 κενές θέσεις που έμειναν από τη διαδικασία των μετεγγραφών.

Σύμφωνα με το Εθνος, στόχος είναι να ενισχυθούν κυρίως τα περιφερειακά ΑΕΙ, τα οποία έχουν και τις περισσότερες κενές θέσεις αλλά και να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες επιπλέον φοιτητών, οι οποίοι πιθανά θα δείξουν ενδιαφέρον.

Πάντως, όσοι μαθητές έχουν πάρει μετεγγραφή δεν πρέπει να διαγραφούν από την σχολή που έχουν περάσει πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους και πάρουν τη σχετική έγκριση από το Τμήμα υποδοχής. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr