Πανελλήνιες 2016, αλλαγές, υποψηφίους Πανελλήνιες 2016: Ποιες είναι οι 10 αλλαγές για τους υποψηφίους

Πανελλήνιες 2016: Ποιες είναι οι 10 αλλαγές για τους υποψηφίους

Λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα, αναδιάταξη των τμημάτων στα επιστημονικά πεδία και αλλαγές στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, τα οποία εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την εισαγωγή στα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, περιμένουν τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2016.

Περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι θα αντιμετωπίσουν φέτος νέα δεδομένα στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς εγκαινιάζεται το νέο εξεταστικό σύστημα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου. Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος» σημειώνει τις 10 βασικότερες αλλαγές που θα φέρει μαζί του το νέο σύστημα στις πανελλαδικές εξετάσεις:


Υπάρχουν 13 κοινά τμήματα (12 σε πανεπιστήμια και 1 σε ΤΕΙ) σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Υπάρχουν 36 κοινά τμήματα σε δύο διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο για τις Επιστήμες Εκπαίδευσης.

Όσοι επιλέξουν τα τμήματα του 4ου επιστημονικού πεδίου που μέχρι πρότινος ήταν ενταγμένα στο 1ο πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών, θα έχουν ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας και όχι τα Αρχαία και την Ιστορία που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Υποβαθμίζεται το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Η Σχολή Αστυφυλάκων και η Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. εντάσσονται πλέον σε τρία επιστημονικά πεδία.

Για πρώτη φορά οι σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών μπαίνουν στο μηχανογραφικό σε τρία διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Στις Στρατιωτικές στο 2ο επιστημονικό πεδίο εντάσσονται από φέτος 13 σχολές, καθώς έχουν προστεθεί 4 σε σχέση με το περσινό μηχανογραφικό.

Υποψήφιοι παλαιότερων ετών μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του περσινού και του φετινού εξεταστικού συστήματος.     Τις θέσεις που αντιστοιχούν στην κατηγορία του 10% μπορούν να διεκδικήσουν για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος οι υποψήφιοι των δύο τελευταίων ετών.

Αν είσαι τελειόφοιτος μαθητής Λυκείου κάνε LIKE στην σελίδα «Βάσεις - Μόρια Εισαγωγής 2015-2016» για να μείνεις ενημερωμένος!

Περισσότερα νέα που αφορούν τις Πανελλήνιες 2016 στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr