Η Υπουργός Παιδείας για τη βάση του δέκα, την τράπεζα θεμάτων και το νέο σύστημα εισαγωγής που συζητείται

Η Υπουργός Παιδείας για τη βάση του δέκα, την τράπεζα θεμάτων και το νέο σύστημα εισαγωγής που συζητείται

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Για τις αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια μίλησε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην εκπομπή MEGAΣαββατοκύριακο.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως αυτό που βάζει πάνω απ΄όλα του Υπουργείο Παιδείας είναι τους μαθητές, γι΄αυτό και δεν άλλαξε το σύστημα των πανελλαδικών, παρά μόνο με κάποιες βελτιωτικές κινήσεις.


Σχετικά με τη βάση του δέκα, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως θα αλλάξει το σύστημα σε βάθος χρόνου, προσθέτοντας πως συζητείται ένα σύστημα το οποίο να έχει καίριο ρόλο στην εισαγωγή των φοιτητών.

Όσον αφορά την Τράπεζα θεμάτων, η Υπουργός τόνισε πως θα εφαρμοστεί κανονικά από την πρώτη λυκείου.

Σε ερώτηση για το αν οι βαθμοί απολυτηρίου θα μετρούν στην εισαγωγή των μαθητών στο Πανεπιστήμιο, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως θα υπολογίζεται σταδιακά η επίδοση του μαθητή στο Λύκειο για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο,

"Η πρόθεση είναι για τα παιδιά που θα μπουν στην πρώτη λυκείου την επόμενη σχολική χρονιά να προσμετράτε  η επίδοση τους στο λύκειο (σ.σ και στις τρεις τάξεις)", είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.

Η Υπουργός διευκρίνισε πως η επίδοση θα μετρήσει σε ένα μικρό ποσοστό από τη νέα χρονιά, ενώ ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν 24 πρότυπα και 38 πειραματικά σχολεία. 

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr