Πανελλαδικές: Επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου

Πανελλαδικές: Επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Προτεραιότητα αποτελεί η επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων τόνισε ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) Γιάννης Αντωνίου.

Πιο αναλυτικά ο Ιωάννης Αντωνίου τόνισε σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής, πως πρόθεσή του αποτελεί η επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, καθώς το ΙΕΠ «θα καλέσει τους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Τα θέματα Θα αξιολογηθούν από επιτροπές ειδικών που επίσης θα συστηθούν από το ΙΕΠ και εφόσον κριθούν κατάλληλα θα συμπεριληφθούν στην τράπεζα Επίσης θα επανεξετασθούν τα θέματα της τράπεζας του 2014.


Η Τράπεζα Θεμάτων αποτελεί έναν μηχανισμό εποπτείας και πιστοποίησης των μορφωτικών αποτελεσμάτων της προσφερόμενης γνώσης σε όλα τα Λύκεια της επικράτειας. Η εφαρμογή της στις τρεις τάξεις του Λυκείου περιορίζει τον υποκειμενισμό στην αξιολόγηση των μαθητών από σχολείο σε σχολείο παρέχοντας μια ενισχυμένη εγκυρότητα στους σχολικούς τίτλους. Στόχος μας είναι η θεραπεία μιας παθογενούς κατάστασης που καθιστά οιονεί προσχηματική μια ολόκληρη εκπαιδευτική βαθμίδα».

Στο ερώτημα, μπορεί να αποσυνδεθεί το Λύκειο από τις εξετάσεις εισαγωγής και σε ποιους άξονες θα κινηθεί το νέο εξεταστικό σύστημα, ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ απάντησε:

«Η απάντηση στο ερώτημα είναι σαφής και κατηγορηματική: Λύκειο αυτόνομη εκπαιδευτική βαθμίδα, με την καθιέρωση πιστοποιημένου εθνικού απολυτηρίου, το οποίο θα είναι το εισιτήριο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για τον προσδιορισμό του βαθμού του εθνικού απολυτηρίου θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί των τριών τάξεων του Λυκείου, με ειδικό συντελεστή ανά τάξη. Η μεταρρύθμιση αυτή προϋποθέτει την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, τα νέα προγράμματα σπουδών, την ενίσχυση των προϋποθέσεων προαγωγής και απόλυσης των μαθητών στο Λύκειο».

SOS: Για να λαμβάνετε ενημερώση για όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr