Τον Ιανουάριο το τελικό σχέδιο για τις νέες Πανελλήνιες

Τον Ιανουάριο το τελικό σχέδιο για τις νέες Πανελλήνιες

Πανελλήνιες Αλλαγές: Για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια μίλησε o υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στον Νews24/7 στους 88,6.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε:


Είπαμε ότι θα ψηφίσουμε αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια και θα το ψηφίσουμε. Εμείς μιλάμε για διαβούλευση και το εννοούμε. Είμαστε πια σχεδόν έτοιμοι, ολοκληρώνουμε τη διαβούλευση. Τον Ιανουάριο θα ανακοινωθεί το τελικό μας σχέδιο που προβλέπει εισαγωγή σε κάποιες σχολές χαμηλής ζήτησης με το απολυτήριο και με εξετάσεις σε σχολές υψηλότερης ζήτησης.

Η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει το νόμο που θα ψηφίσουμε αλλά κάναμε κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η συναίνεσή τους, όμως αφού δεν ήθελαν, εμείς προχωράμε. Θα δημιουργηθεί Νομική σχολή στην Πάτρα, γιατί να μη γίνει; Από του χρόνου στα νηπιαγωγεία και στην πρώτη δημοτικού οι τάξεις θα έχουν μάξιμουμ 22 παιδιά, τη μεθεπόμενη χρονιά όριο θα μπει στη δευτέρα δημοτικού κοκ. 

Κάναμε ομάδα πανεπιστημιακών παιδίατρων και άλλων επιστημόνων που συνεδρίασε ήδη μία φορά και θα συνεδριάσει ξανά τον Ιανουάριο συζητώντας το ενδεχόμενο αλλαγής της ώρας έναρξης των σχολείων, είναι πολύ ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα σε διεθνές επίπεδο και θα τα λάβουμε υπόψιν μας.

Την σελίδα ενημέρωσης για τις Πανελλήνιες 2019 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr