Ο νέος Υπουργός Παιδείας φέρνει αλλαγές στον νόμο για τα μεταπτυχιακά

Ο νέος Υπουργός Παιδείας φέρνει αλλαγές στον νόμο για τα μεταπτυχιακά

Διορθώσεις στο σχέδιο νόμου που είχε ετοιμάσει η τέως αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για τα μεταπτυχιακά προγράμματα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, και το οποίο είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τις διοικήσεις των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στο «Κόκκινο» δήλωσε για το σχέδιο νόμου που αφορά στα μεταπτυχιακά ότι «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς συμφωνίες και συναινέσεις». «Θα δούμε», πρόσθεσε, «ποια είναι τα σημεία για τα οποία υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση και θα πρέπει να δούμε πώς θα τα διορθώσουμε».


Αναγνώρισε ότι μία από τις διαφωνίες που υπάρχουν έγκειται στο θέμα των διδάκτρων. «Αυτό είναι ένα πραγματικά περίπλοκο ζήτημα και θα πρέπει να δούμε πώς θα το λύσουμε, ώστε να μη μένει κανείς έξω από τα μεταπτυχιακά λόγω οικονομικών προβλημάτων».

Ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά με ποια ακαδημαϊκά κριτήρια «στήνονται» τα μεταπτυχιακά αλλά και να εξασφαλιστεί η αυτονομία των Ιδρυμάτων, δηλαδή τα ίδια τα πανεπιστήμια να παίρνουν τις αποφάσεις. «Θα πρέπει η Πολιτεία να έχει ένα κανονιστικό πλαίσιο και τις λεπτομέρειες να τις λύνουν τα πανεπιστήμια» είπε χαρακτηριστικά.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr