Μεταπτυχιακό στις Μαθηματικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου / ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μεταπτυχιακό στις Μαθηματικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου / ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα Μάστερ στις Μαθηματικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ), από την ίδρυσή του το 1989, ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία. Στις πρόσφατες κατατάξεις Times Higher Education World University Rankings, το ΠΚ βρίσκεται σε θέση 401-500 παγκόσμια.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στις Μαθηματικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει σκοπό την εμβάθυνση σε τομείς των Εφαρμοσμένων και Καθαρών Μαθηματικών, και την ανάπτυξη δεξιοτήτων για σκοπούς έρευνας. Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει να προετοιμάσει τους φοιτητές είτε για διδακτορικές σπουδές στα μαθηματικά ή για επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία σε άλλους τομείς. 


Το Τμήμα αναμένει από τους φοιτητές του προγράμματος να επιδείξουν τα ακόλουθα μαθησιακά αποτελέσματα:

  1. Απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων και τεχνικών σε διάφορες περιοχές των καθαρών και εφαρμοσμένων μαθηματικών.
  2. Ανάπτυξη κριτικής σκέψης ικανότητας για την αντιμετώπιση και επεξεργασία συγκεκριμένων προβλημάτων.
  3. Εξοικείωση των φοιτητών με τη διεθνή βιβλιογραφία.
  4. Εισαγωγή των φοιτητών στην έρευνα.
  5. Απόκτηση τεχνογνωσίας για συγγραφή και παρουσίαση διατριβής μάστερ. 

Υποβολή Αιτήσεων

Οι αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ υποβάλλονται MONON ηλεκτρονικά, μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 και ώρα 12 το μεσημέρι. Αιτήσεις που θα υποβληθούν σε έντυπη μορφή δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού προγράμματος πατώντας εδώ: https://www.ucy.ac.cy/mas/master-in-mathematical-sciences

Μεταπτυχιακό Μαθηματικές Επιστήμες Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

  • Βιογραφικό σημείωμα (Curriculum Vitae).
  • Πιστοποιημένα φωτοαντίγραφα Πανεπιστημιακών πτυχίων (μεταπτυχιακού και πτυχιακού επιπέδου) ή Βεβαίωση Αποφοίτησης. (Σε περίπτωση εισδοχής σε πρόγραμμα, πιστοποιημένα φωτοαντίγραφα πτυχίων θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την αποδοχή της θέσης.
  • Αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσης της αγγλικής γλώσσας: (α) για εισαγωγή διεθνών φοιτητών, (β) για εισαγωγή σε αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, (γ) για εισαγωγή σε πρόγραμμα όπου η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι προαπαιτούμενο.
  • Αναλυτική βαθμολογία για όλα τα προγράμματα σπουδών.
  • Σύντομη έκθεση μέχρι 2 σελίδες προσωπικών στόχων και ερευνητικών ενδιαφερόντων.
  • Τα ονόματα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις δύο (2) τουλάχιστον Καθηγητών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από τους οποίους οι αιτητές θα πρέπει να ζητήσουν να στείλουν συστατικές επιστολές. Οι συστατικές επιστολές υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος υποβολής αιτήσεων. Το Τμήμα μπορεί να ζητήσει επιπρόσθετες εμπιστευτικές πληροφορίες. (Επειδή σε ορισμένα προγράμματα σπουδών ζητείται να υποβληθούν τρεις (3) συστατικές επιστολές, παρακαλείστε, προτού υποβάλετε την αίτηση σας, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος στο οποίο ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση, για να βεβαιωθείτε για τον αριθμό).

Ο/η υποψήφιος/α που θα του προσφερθεί θέση θα κληθεί να προσκομίσει πιστοποιημένα φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών από την Εκδίδουσα Αρχή.

Οι υποψήφιοι έχουν την ευθύνη να επιβεβαιώσουν ότι η ηλεκτρονική τους αίτηση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς. Αμέσως μετά την καταχώρηση της ηλεκτρονικής αιτήσεως οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν αυτόματο μήνυμα για την επιτυχή υποβολή της αίτησής τους. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr