Τα "απαρατήρητα" οφέλη των online μεταπτυχιακών

Τα "απαρατήρητα" οφέλη των online μεταπτυχιακών

Τα online μεταπτυχιακά είναι γεγονός ότι έγιναν ακόμα πιο δημοφιλή μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Όλο και περισσότεροι επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και να κάνουν το μεταπτυχιακό τους από την άνεση του σπιτιού, γλιτώνοντας χρόνο αλλά και χρήματα.      

Πάμε, λοιπόν, να δούμε αναλυτικά ποια είναι τα “κρυμμένα” οφέλη των εξ αποστάσεων μεταπτυχιακών!


1. Χαμηλότερο κόστος

Η διαδικτυακή μάθηση φαίνεται να είναι οικονομικότερη από τη διά ζώσης. Πολλά πανεπιστήμια κοστολογούν διαφορετικά τα διαδικτυακά μαθήματα από τα δια ζώσης, με τα τελευταία να είναι συχνά αρκετά πιο ακριβά. Επίσης, τα online μεταπτυχιακά είναι οικονομικότερα, καθώς δε χρειάζεται ο σπουδαστής να πληρώσει επιπλέον ποσά για τη στέγαση και γενικότερα για τη ζωή που θα έκανε, αν παρακολουθούσε τα μαθήματα από κοντά.

2. Ευέλικτο ωράριο

Κάτι πολύ εξυπηρετικό, ειδικά για εργαζόμενους φοιτητές, είναι πως τα online μαθήματα δεν απαιτούν αυστηρό προγραμματισμό. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ώρες και ωράρια, ώστε να συμβαδίζουν με το πρόγραμμα όλων. Οι διαλέξεις βιντεοσκοπούνται και είναι συνήθως διαθέσιμες για σένα όποτε το επιθυμείς. 

Δεν είσαι πρωινός τύπος; Μπορείς να το δεις αργότερα! Συμπέφτει το επαγγελματικό meeting με το μάθημα της Δευτέρας; Μπορείς να το παρακολουθήσεις την Τρίτη! Εσύ αποφασίζεις και κάνεις το πρόγραμμά σου χωρίς να περιορίζεσαι από κανέναν.

3. Περισσότερος ελεύθερος χρόνος

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να κάνεις μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως είναι ότι παρακολουθείς τα μαθήματα από την άνεση του σπιτιού σου. Το γεγονός ότι αυτού του είδους οι σπουδές δεν απαιτούν μετακίνηση στον χώρο του πανεπιστημίου, σου γλιτώνει από την καθημερινότητα πολύ χρόνο, τον οποίο μπορείς να τον αξιοποιήσεις όπως εσύ θέλεις!

Τα "απαρατήρητα" οφέλη των online μεταπτυχιακών

4. Βελτιωμένη ποιότητα μάθησης

Το ότι τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται, εκτός από ευελιξία, σου προσφέρει και καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης. Αν υπάρχει κάτι το οποίο δεν κατάλαβες την πρώτη φορά ή θέλεις να το ξαναδείς, στα online μαθήματα μπορείς! 

Απλά γυρνάς το βίντεο προς τα πίσω και ακούς ξανά αυτό που δεν μπόρεσες να κατανοήσεις. Πόσες φορές δεν έχεις “χαζέψει” στα μαθήματα, χάνοντας κάτι σημαντικό που είπε ο καθηγητής; Δυστυχώς εκεί, το ‘‘μαγικό’’ κουμπί που σε γυρνάει πίσω δεν υπάρχει και πρέπει να ψάξεις για σημειώσεις άλλων.

5. Εξέλιξη καριέρας

Η παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων δε σου στερεί την ευκαιρία να εργάζεσαι ταυτόχρονα και να προωθείς την καριέρα σου. Όταν εργάζεσαι και παράλληλα παρακολουθείς online μαθήματα μεταπτυχιακού, δίνεις την εντύπωση ότι σε ενδιαφέρει πολύ η δουλειά και το αντικείμενο σου και θέλεις να εξελιχθείς. 

Η αγορά εργασίας ψάχνει “ανήσυχα άτομα”, που θέλουν συνεχώς να βελτιώνονται και να μαθαίνουν. Επίσης, η λήψη μεταπτυχιακού θα σου δώσει επιπλέον ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης, ενώ μπορεί να αυξήσει και τον μισθό σου. 

Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και όλο και περισσότερες υπηρεσίες αναπτύσσονται, ώστε να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Πριν λίγα χρόνια θα ακουγόταν τρελό κάποιος να δουλεύει στην Αθήνα και να κάνει μεταπτυχιακό παράλληλα στο Λονδίνο.Πλέον, όμως, δεν υπάρχουν γεωγραφικά όρια, όταν κάποιος θέλει να σπουδάσει!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr