ΕΛΜΕΠΑ: Προκηρύχθηκε το ΠΜΣ "Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού" (2022-2023)

ΕΛΜΕΠΑ: Προκηρύχθηκε το ΠΜΣ "Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού" (2022-2023)

Μεταπτυχιακά Προγράμματα: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Μεταπτυχιακών Φοιτητών (Ακαδημαϊκό Έτος 2022-2023).

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) ανακοινώνει το νέο κύκλο σπουδών της ακαδημαϊκής περιόδου 2022-23, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού».


Το ΠΜΣ οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης μετά από σπουδές διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων, από τα οποία δύο αφορούν στην παρακολούθηση μαθημάτων (4 ανά εξάμηνο), και ένα στην εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (σύνολο 90 ECTS). Το ΠΜΣ είναι πλήρους ή μερικής παρακολούθησης με επίσημη γλώσσα την Ελληνική, ενώ ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε 35 άτομα.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και συναφών αντικειμένων Ανώτατων Τριτοβάθμιων Σχολών της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι μη συναφών τμημάτων, που διαθέτουν τουλάχιστον δύο έτη συναφούς επαγγελματικής προϋπηρεσίας. Σημειώνεται ότι ειδικά για τους απόφοιτους πρώην ΤΕΙ, δικαίωμα συμμετοχής στο ΠΜΣ έχουν μόνο όσοι εισήχθησαν σε τμήμα ΤΕΙ, από το 2001 και έπειτα. Δικαίωμα αίτησης έχουν και προπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο σπουδών, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους έως τον Οκτώβριο 2022.     

Το πρόγραμμα υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού στο Ηράκλειο. Η διδασκαλία των μαθημάτων (τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου εξαμήνου) διεξάγεται κατά την περίοδο Νοέμβριος – Φεβρουάριος. Τα μαθήματα είναι τρίωρα και διδάσκονται απογευματινές ώρες (εκτός Σαββατοκύριακου). Αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 είναι η Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2022.

Για την παρακολούθηση των διαλέξεων του ΠΜΣ απαιτείται η καταβολή τελών φοίτησης τα οποία ανέρχεται σε 1.100 ευρώ ανά εξάμηνο, ήτοι 3.300 ευρώ για το σύνολο του προγράμματος. Το ΠΜΣ παρέχει τη δυνατότητα απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης στους φοιτητές που έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Άρθρο 35, του Ν. 4485/2017.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά για το διάστημα από 10 Μαΐου μέχρι 31 Αυγούστου 2022 με ηλεκτρονική αίτηση, εδώ.

  • Αντίγραφο πτυχίου και αναλυτική βαθμολογία,
  • Αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ (εάν απαιτείται),
  • Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα,
  • Αποδεικτικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας,
  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας,
  • Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν),
  • Συστατικές επιστολές (θα συνεκτιμηθούν)

Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου αφού προηγηθεί επικοινωνία μαζί τους.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΠΜΣ https://master-in-tourism.hmu.gr ή να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Προγράμματος, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00πμ – 13:00μμ, στα τηλέφωνα 2810-379670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr