Αντιδρά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φυσικοθεραπείας στις ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα Κολλέγια

Αντιδρά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φυσικοθεραπείας στις ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα Κολλέγια 

"Το Ευρωπαϊκό Τμήμα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Φυσικοθεραπευτών (ER – WCPT) ανησυχεί βαθύτατα για αυτές τις διαφαινόμενες εξελίξεις, θα επηρεάζουν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς όσοι αποκτούν επαγγελματικό δικαίωμα θα μπορούν να μετακινούνται σε κάθε χώρα της Ε.Ε."

Τα παραπάνω τονίζει η επιστολή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας προς την Υπουργό Παιδείας, που κοινοποιήθηκε στον Επίτροπο Υγείας και στον Πρωθυπουργό η οποία απεστάλη στα «Φοιτητικά Νέα» και την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Σύσσωμη η αντίδραση των φυσικοθεραπευτών στις ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα Κολλέγια

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: "Συγκαλείται στις 2 Νοεμβρίου στα γραφεία του Π.Σ.Φ, ευρεία σύσκεψη με τα Περιφερειακά Τμήματα, τους Προέδρους των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας και εκπροσώπους των φοιτητών. Ζητούν συστράτευση και με άλλους επαγγελματικούς φορείς ενάντια στην ισοπέδωση που επέρχεται στην εκπαίδευση. Επίσης ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, τα Περιφερειακά Τμήματα του Π.Σ.Φ σε όλη την Ελλάδα, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και το Ακαδημαϊκό προσωπικό, σύσσωμα καταδικάζουν τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα Κολλέγια, ζητώντας την απόσυρσή τους και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν με κάθε μέσον κατά της ισοπέδωσης που επέρχεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξαιτίας αυτών των ρυθμίσεων. 

Η λεγόμενη επαγγελματική ισοδυναμία, είναι μια διαδικασία  αυτόματης αναγνώρισης επαγγελματικού δικαιώματος που δεν υπάρχει σαν όρος στην οδηγία 36/2005 ΕΚ, για την οποία ψηφίστηκαν οι ρυθμίσεις, είναι δηλαδή μια Ελληνική πατέντα, η οποία θέτει σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και υποβαθμίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας και δεν μπορεί να εφαρμόζεται για τα Νομοθετικώς Ρυθμιζόμενα Επαγγέλματα Υγείας.

Προσβάλει βάναυσα το Ακαδημαϊκό προσωπικό και τους φοιτητές των Δημόσιων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Η δε εκχώρηση της διαδικασίας αναγνώρισης της ισοδυναμίας στο Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) χαρακτηρίζεται χαριστική και επικίνδυνη.

Εύλογα οι συγκεκριμένες  ρυθμίσεις προκάλεσαν  την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπευτών (ER – WCPT), που με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, με κοινοποίηση στον Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε. και τον Πρωθυπουργό, ζητά την απόσυρση των διατάξεων για την επαγγελματική ισοδυναμία και την αναγνώριση τίτλων εκτός Ε.Ε (τρίτων χωρών) και θεωρεί ότι οι ρυθμίσεις θα αποτελέσουν «κερκόπορτα» αφού θα επηρεάσουν όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Θα αγωνιστούμε από κοινού με τους άλλους φορείς και τα επιμελητήρια της χώρας για να μην περάσει αυτή η επαίσχυντη ρύθμιση που οδηγεί στον απόλυτο εξευτελισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και για τον λόγο αυτό συγκαλείται το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στα γραφεία του Π.Σ.Φ, ευρεία σύσκεψη με τα Περιφερειακά Τμήματα, τους Προέδρους των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας και εκπροσώπους των φοιτητών για:

  1. Να οργανωθούν κινητοποιήσεις και κοινή δράση με τους άλλους φορείς.
  2. Να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες νομικές διερευνήσεις και ενέργειες για την κατάπτωση της σχετικής ρύθμισης με την κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ.
  3. Να ζητήσουν από όλα τα  κόμματα της Βουλής να τοποθετηθούν δημόσια και να στηρίξουν τις θέσεις του Π.Σ.Φ και των λοιπών φορέων.

Ζητείται συστράτευση και κοινός αγώνας με τους επαγγελματικούς φορείς και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη."

Τα παραπάνω συνυπογράφουν: Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Οι Πρόεδροι και το Ακαδημαϊκό Προσωπικό των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας του, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Οι Πρόεδροι και τα μέλη των Διοικουσών Επιτροπών από το:Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Περιφερειακό Τμήμα Αργολίδας και Αρκαδίας, Περιφερειακό Τμήμα Αττικής, Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας και Ηλείας, Περιφερειακό Τμήμα Δράμας, Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου, Περιφερειακό Τμήμα Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, Περιφερειακό Τμήμα Ευβοίας, Περιφερειακό Τμήμα Ημαθίας, Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου και Λασιθίου, Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής, Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων, Άρτης, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας, Περιφερειακό Τμήμα Καβάλας, Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας, Περιφερειακό Τμήμα Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, Περιφερειακό Τμήμα Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών, Περιφερειακό Τμήμα Κορινθίας, Περιφερειακό Τμήμα Κυκλάδων, Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας, Περιφερειακό Τμήμα Λέσβου, Χίου και Σάμου, Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, Περιφερειακό Τμήμα Μεσσηνίας και Λακωνίας, Περιφερειακό Τμήμα Πέλλας, Περιφερειακό Τμήμα Πιερίας, Περιφερειακό Τμήμα Σερρών, Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων και Καρδίτσας, Περιφερειακό Τμήμα Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Ευρυτανίας, Περιφερειακό Τμήμα Χανίων και Ρεθύμνου.

Αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας 

Μπορείτε να δείτε παρακάτω την επιστολή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας προς την Υπουργό Παιδείας, που κοινοποιείται στον Επίτροπο Υγείας και στον Πρωθυπουργό η οποία απεστάλει στα «Φοιτητικά Νέα» που λέει χαρακτηριστικά: "Το Ευρωπαϊκό Τμήμα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Φυσικοθεραπευτών ανησυχεί βαθύτατα για αυτές τις διαφαινόμενες εξελίξεις που εισάγονται προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή, που αν ψηφιστούν θα επηρεάζουν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς όσοι αποκτούν επαγγελματικό δικαίωμα θα μπορούν να μετακινούνται σε κάθε χώρα της Ε.Ε."

Το έγγραφο της επιστολής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr