Υπουργός Παιδείας: Κατεπείγουσα διάταξη για την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων Κολεγγίων και ξένων Πανεπιστημίων

Υπουργός Παιδείας: Κατεπείγουσα διάταξη για την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων Κολεγγίων και ξένων Πανεπιστημίων

Κατεπείγουσα διάταξη για την αυτοματοποιημένη διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων Κολλεγίων και ξένων Πανεπιστημίων κατατέθηκε από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι:


"Περνάμε τώρα διάταξη, θα μπει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα, που αφορά στην επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων. Και το λέμε αυτό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση θέλησε να καταργήσει αυτή την ισοδυναμία. Γενικότερα θεσμοθετούμε με επείγοντα τρόπο διατάξεις, οι οποίες στοχεύουν στο να δώσουν μια μεγαλύτερη ελευθερία στα πρωτοβάθμια ιδρύματα. Και το λέω αυτό με αφορμή διατάξεις που περνάμε και για μεταπτυχιακά προγράμματα σε δημόσια πανεπιστήμια" πρόσθεσε.

"Διατάξεις που απελευθερώνουν τα μεταπτυχιακά, που θα φέρουν κόσμο πίσω από άλλες χώρες γιατί ξέρετε δεν χάνουμε μόνο φοιτητές, χάνουμε και καθηγητές" τόνισε. "Να δώσουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια τον χώρο, την ελευθερία που τους αρμόζει" υπογράμμισε.

"Στις διατάξεις που φέρνουμε τώρα, είναι και η ρύθμιση βάσει της οποίας στις εθνικές επετείους τη σημαία θα την κρατάει όποιος έχει την καλύτερη επίδοση και όχι όποιος κληρώνεται, αυτό γίνεται για να προλάβουμε και την εθνική επέτειο του Οκτωβρίου" κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Την ενημερωτική σελίδα για τους Απόφοιτους Κολλεγίων μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr