Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Εγκρίθηκε και επίσημα τεστ πανεπιστημίου που ανιχνεύει τον κορωνοϊό στο σάλιο

Εγκρίθηκε και επίσημα τεστ πανεπιστημίου που ανιχνεύει τον κορωνοϊό στο σάλιο

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το πρώτο τεστ για τον κορωνοϊό με βάση το σάλιο, τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2020, υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ.

Το FDA χρησιμοποίησε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για να εγκρίνει το τεστ του εργαστηρίου Rutgers RUCDR Infinite Biologics, ενημερώνοντας το πανεπιστήμιο για την έγκρισή του το περασμένο Σάββατο 11 Απριλίου 2020.


Το νέο τεστ με βάση το σάλιο στοχεύει να επιτρέψει αυξημένους ελέγχους, καθώς και ασφάλεια για τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι διεξάγουν τον έλεγχο. Το τεστ, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Spectrum Solutions και το Accurate Diagnostic Labs, θα είναι διαθέσιμο μέσω νοσοκομείων και κλινικών που σχετίζονται με το πανεπιστήμιο.

Η Spectrum Solutions είναι μια εταιρεία που εδρεύει στη Γιούτα των ΗΠΑ και παράγει παρόμοιες συσκευές για γενετικούς ελέγχους με βάση το DNA. Οι τρέχουσες δοκιμές απαιτούν από τους επαγγελματίες υγείας να πάρουν δείγματα από τη μύτη ή το λαιμό ενός ασθενούς.

Νοσοκομεία και κλινικές έχουν δώσει οδηγίες σε αυτούς τους επαγγελματίες να ξεφορτωθούν τα γάντια και τις μάσκες, εάν έρθουν σε επαφή με έναν ασθενή κορωνοϊού, εντείνοντας το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε ιατρικά προστατευτικά υλικά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr