Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Καθηγητής ΕΚΠΑ: Στα πόσα κρούσματα θα έχουμε νέα περιοριστικά μέτρα

Καθηγητής ΕΚΠΑ: Στα πόσα κρούσματα θα έχουμε νέα περιοριστικά μέτρα

Πότε και υπό ποιους όρους μπορεί να έχουμε νέα απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown: «Αν κινούμαστε κάτω από 50 είναι πολύ καλό όριο. Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν για παράδειγμα εμφανιστούν 100 ορφανά κρούσματα», δηλώνει ο καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης και σημειώνει πως η αξιολόγηση θα γίνει σε δύο εβδομάδες.

«Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν βλέπουμε κρούσματα σταθερά πάνω από 50 και αν τα 50 γίνουν 120. Το πρώτο ψυχολογικό όριο είναι εκεί γύρω στο 50» ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο επίκουρος καθηγητής.


«Αν κινούμαστε κάτω από 50 είναι πολύ καλό όριο. Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν για παράδειγμα εμφανιστούν 100 ορφανά κρούσματα» πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως η αξιολόγηση θα γίνει σε 2 βδομάδες.«Γύρω στις 18 Μαΐου θα ξέρουμε τι γίνεται σε σχέση με το πρώτο βήμα άρσης του lockdown».

Ο ίδιος τόνισε πως οι «επαφές σε κλειστούς χώρους έχουν υψηλό ρίσκο και ειδικά όταν περνάνε τα 15 λεπτά ενώ σε ανοιχτό χώρο η επικινδυνότητα δεν είναι μηδέν αλλά είναι χαμηλότερη».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr