Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 25χρονος φοιτητής πριν αποφοιτήσει δέχθηκε 350 χιλιάδες ευρώ επένδυση για την επιχείρησή του!

Startups στην Πάτρα: Ζουν εδώ, αναπτύσσονται παγκόσμια” είναι ο τίτλος της δίωρης εκδήλωσης των ID-GC (Industry Disruptors - Game Changers) Πάτρας στο πλαίσιο του 17ου Forum Ανάπτυξης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 04:00-06:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Αστήρ”.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τις επιτυχίες των startups της πόλης μας, ενώ παράλληλα να θίξει το ζήτημα της σχέσης τους με την τοπική κοινωνία.

“Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν ότι στην Πάτρα υπάρχει ένα αξιόλογο οικοσύστημα από startups, από το οποίο ξεκίνησαν εταιρείες όπου όχι μόνο έχουν αποσπάσει επενδύσεις ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά έχουν δημιουργήσει καινοτόμες εφαρμογές με παγκόσμια επιτυχία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας 25χρονος φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ πριν καν αποφοιτήσει έχει δεχτεί επένδυση 350.000 Ευρώ από το εξωτερικό για την επιχείρησή του, ενώ ανάμεσα στις καινοτόμες επιχειρήσεις, που γεννήθηκαν κι αναπτύχθηκαν στην Πάτρα, συναντά κανείς την TOBEA με το SEATRAC, παγκόσμια μοναδικό σύστημα πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα, όπως και την Accusonus με το Drumatom, λογισμικό που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί των Aerosmith και των Cure στις ηχογραφήσεις τους” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Γιάννης Κανελλόπουλος, πατρινός εκπρόσωπος της ID-GC και αντιπρόσωπος Ολλανδικής συμβουλευτικής εταιρείας που εξειδικεύεται στην ανάλυση και τη διαχείριση ρίσκων συστημάτων λογισμικού μεγάλης κλίμακας.

Στο πλαίσιο του 17ου Forum Ανάπτυξης, ο Γιάννης Κανελλόπουλος θα μιλήσει τόσο για το οικοσύστημα των startups στην περιοχή μας, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία ανταποκρίνεται ή όχι στα αιτήματα των νέων επιχειρηματιών.

Μαζί του θα αναλύσουν το θέμα διακεκριμένοι νέοι επιχειρηματίες της Πάτρας, όπως ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης, ιδρυτής και CEO της εταιρείας Accusonus, που ειδικεύεται σε καινοτόμες τεχνολογίες ήχου και ηχογραφήσεων, ο Ιγνάτιος Φωτίου, Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός και Διευθυντής της ΤΟΒΕΑ LTD, που από το 2012 δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή συστημάτων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ, ο Βασίλης Γεωργιτζίκης, CEO & Lead Developer της Codebender και ιδρυτικό μέλος του συνεργατικού χώρου P-Space που στηρίζει τα startups στην πόλη μας, αλλά και άνθρωποι με πολυετή εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων στην Πάτρα, όπως ο κύριος Θεόδωρος Τσούμπελης, Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Στη συζήτηση αναμένεται να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι από άλλους φορείς, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Πατρέων και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας (Ε.ΣΥ.Ν.Ε.Δ.Ε.).

Μέσα στο δίωρο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι άνθρωποι που θα παρακολουθήσουν, αλλά και θα συμμετέχουν στη συζήτηση, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τι είναι τα startups, για τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η Πάτρα μπορεί να αγκαλιάσει αυτές τις νέες επιχειρήσεις κόντρα στην ανεργία και στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Χρήστος Συρίμπεης, Ραδιοφωνικός Παραγωγός και συμπαρουσιαστής της εκπομπής για θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και επιστημονικής έρευνας “Why Not?”.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr