Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Τα νέα κρούσματα και τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν!

Τα νέα κρούσματα και τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν!

Στους εννέα οι νεκροί, τρεις άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, δύο στην Κοζάνη και ένας στην Αθήνα - 84 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής - 20 άνθρωποι διασωληνωμένοι

Τρεις άνθρωποι, δύο στην Κοζάνη και ένας στην Αθήνα κατέληξαν από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους εννέα. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό 31 είναι τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός τους στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στα 495. Αυτή την ώρα 90 ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι 20 είναι διασωληνωμένοι. Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων τα 84 είναι απροσδιόριστης προέλευσης. Ήδη έχουν ελεγχθεί περισότερα από 7.200 δείγματα.


Ο κ.Τσιόδρας επισήμανε ότι σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι καταγράφεται μόλις το 15% των πραγματικών κρουσμάτων.

Αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους πολίτες απηύθυνε για ακόμα μια φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε δεν πρόκειται για άσκηση αλλά για πραγματική μάχη.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό, είπε ακόμα. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Θα τονίσω ότι από εμάς και την συμπεριφορά μας θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση θα πάρει πιο δραστικά μέτρα.

Από αύριο θα επιτρέπεται η μετάβαση μόνο στα νησιά για τους μόνιμους κατοίκους. Για να βγάλει κάποιος εισιτήριο θα πρέπει να δείχνει την φορολογική του δήλωση.

Απαγορεύεται ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Εκτάκτως αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές.

Από Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με τους μισούς πωλητές.

Ένα άτομο ανά 15 τ.μ. πλέον στα σούπερ μάρκετ.

Απαγορεύονται όλες οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε πάρκα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σωματική άσκηση ατομικά ή ανά δύο άτομα και με απόσταση - Κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Ποια πάρκα και άλση κλείνουν στην Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να περιορίσει τη συνάθροιση κοινού ως πρόσθετο μέτρο προφύλαξης κατά της μετάδοσης του κορονοϊού, προχώρησε στο κλείσιμο των Πάρκων και Αλσών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή του Πεδίου του Άρεως, του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.

Παράλληλα ζητήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους Δημάρχους όπως προβεί στο κλείσιμο των εισόδων πρόσβασης στον Υμηττό.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr