Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας - Τελευταία έκκληση πρωθυπουργού

Ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας - Τελευταία έκκληση πρωθυπουργού

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με την νέα τηλεοπτική δήλωση. Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μία τελευταία προειδοποίηση ότι δεν θα ανεχθεί κρούσματα απειθαρχίας αναφορικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, τα οποία μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο όλο το σύνολο. 

Άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση έχει στην θαλάμη μία τελευταία σφαίρα και αυτή αφορά στο μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση και οι ειδικοί υγείας έχουν ενοχληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις περιπτώσεις πολιτών που επιβιβάζονται μαζικά σε πλοία και να μεταβαίνουν στην νησιωτική Ελλάδα. Αν αυτό επαναληφθεί και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τότε δεν αποκλείεται να ληφθεί το αυστηρό μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 


Το μήνυμα όλων των αρμοδίων της Πολιτικής Προστασίας και των λοιμοξιολόγων σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ είναι ότι αν δεν θέλουμε το θλιβερό παράδειγμα της Ιταλίας να γίνει πραγματικότητα στην χώρα μας θα πρέπει όλοι να μείνουμε σπίτι. Μόνο ειδικές περιπτώσεις πρέπει να εξέρχονται από τα σπίτια τους είτε για την τροφοδοσία της οικογένειας είτε για να εργαστούν σε επιχειρήσεις και δομές που παραμένουν σε λειτουργία. 

Χαρδαλιάς για κορονοϊό: Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας

«Η κυκλοφορία εκτός οικίας θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο για την εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας είπε πως «δεν έχουμε ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας, επαναλαμβάνουμε την αυστηρότατη σύσταση του κράτους στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν την κυκλοφορία εκτός οικίας στο ελάχιστο». «Από κει και πέρα κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι» συμπλήρωσε.

Πέτσας: Αν δείξουμε υπευθυνότητα δεν θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης επεσήμανε πως αν δείξουμε όλοι την υπευθυνότητα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, αυτοσυγκράτηση και περιορισμό στο σπίτι, δεν θα απαιτηθούν μέτρα σαν κι αυτά που έλαβε η Ιταλία.

Πρόσθεσε όμως ότι αυτό που «σίγουρα χρειάζεται και το ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός είναι να στηρίξουμε όλοι αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα, που εργάζονται νυχθημερόν για να είμαστε οι υπόλοιποι υγιείς και ασφαλείς. «Ας μείνουμε κι εμείς στο σπίτι για να τους βοηθήσουμε», τόνισε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr