Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Προειδοποίηση για απάτη εναντίον των συνδρομητών της COSMOTE – Τι πρέπει να προσέξετε

Είσαι πελάτης COSMOTE; Προειδοποίηση για απάτη εναντίον των πελατών της COSMOTE

Η εταιρεία Cosmote με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους συνδρομητές της ότι άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι εκπροσωπούν τον ΟΤΕ, πραγματοποιούν κλήσεις και ζητούν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης.

Συγκεκριμένα, απατεώνες τηλεφωνούν σε πελάτες της COSMOTE και προσποιούμενοι τους εργαζόμενους του οργανισμού, με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης.


Η ανακοίνωση της Cosmote:

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδρομητές μας ότι άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι είναι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, πραγματοποιούν κλήσεις σε τηλέφωνα πελατών COSMOTE, και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail των πελατών μας, ζητούν τα προσωπικά τους στοιχεία (πχ., ΑΦΜ) και τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ σε μερικές περιπτώσεις ζητούν από τους συνδρομητές μας την εγκατάσταση λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης στους υπολογιστές τους (π.χ., λογισμικό TeamViewer).

Συμβουλεύουμε τους συνδρομητές μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η COSMOTE σε καμία περίπτωση δεν ζητάει, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της, τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες, καθώς και την εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού. 

Αν θεωρείτε ότι έχετε πέσει θύμα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών μας, στο 13888.

Για τον Όμιλο ΟΤΕ, η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών των πελατών αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητα. Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της έναντι όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους καταναλωτές, για κακόβουλες και παράνομες πράξεις.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr