Πανεπιστήμιο πληρώνει τους φοιτητές για να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ λέει ότι θα καλύπτει το 50% του κόστους του τελευταίου εξαμήνου ενός φοιτητή αν αυτός θα αποφοιτεί νωρίς, ή στον προβλεπόμενο χρόνο. Και καθώς το κόστος του εξαμήνου ανέρχεται σε 11.900 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι ένας φοιτητής που πληρώνει τα πλήρη δίδακτρα θα μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 6.000 δολάρια.

Ο διευθυντής φοιτητικών οικονομικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου, Ντέρεκ Κιντλ, επισημαίνει στο CNN Money ότι οι φοιτητές θα κερδίσουν ακόμα περισσότερα χρήματα, εφόσον το πρόγραμμα τους ενθαρρύνει να ολοκληρώσουν ταχύτερα τις σπουδές και να ενταχθούν νωρίτερα στην αγορά εργασίας.

Περίπου 46% των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Howard τελειώνουν τις σπουδές τους στα τέσσερα χρόνια, ποσοστό υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο των ΗΠΑ που ανέρχεται σε 39%.


Ο Ρόμπερτ Κέλχεν, καθηγητής παιδαγωγικών στο Πανεπιστήμιο Seton Hall, τονίζει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έκπτωσης που εφαρμόζει το Howard είναι «αρκετά σπάνιο».

Στα δημόσια κολλέγια του Τέξας, οι φοιτητές κερδίζουν μια έκπτωση 1.000 δολαρίων στα δίδακτρα αν τελειώσουν στην ώρα τους. Και κάποιες σχολές, όπως το Πανεπιστήμιο του Eastern Illinois, εγγυώνται ένα σταθερό ύψος διδάκτρων για τέσσερα χρόνια. Ύστερα από τα τέσσερα χρόνια, το κόστος των διδάκτρων για κάθε επιπλέον μάθημα αυξάνεται.

Η ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών σπουδών σε τέσσερα χρόνια είναι δύσκολη κάποιες φορές, και πάνω από τους μισούς φοιτητές στις ΗΠΑ δεν τα καταφέρνουν. Καθώς το ύψος των διδάκτρων αυξάνεται συνεχώς, πολλοί φοιτητές αναγκάζονται να αναζητήσουν εργασία και έτσι χρειάζονται λιγότερο φόρτο στις σπουδές τους.

Το κίνητρο της έκπτωσης είναι ένας από τους τρόπους που εφαρμόζει το Howard για να καταστήσει τις σπουδές προσβάσιμες στους φοιτητές.

Επίσης, πρόκειται να διατηρήσει σταθερό το ύψος των διδάκτρων του χρόνου, στα 22.737 δολάρια, όπως και φέτος. Το ποσό είναι χαμηλότερο από το μέσο όρο των ετήσιων διδάκτρων ιδιωτικών πανεπιστημίων τετραετούς φοίτησης στις ΗΠΑ, που ανέρχεται στα 31.000 δολάρια.

Οι περισσότεροι φοιτητές στο Howard δεν πληρώνουν το πλήρες ποσό των διδάκτρων. Περίπου 47% λαμβάνει ομοσπονδιακά επιδόματα σπουδών, μέσω των οποίων το τελικό ύψος των διδάκτρων μπορεί να διαμορφωθεί πιο χαμηλά, έως και στα 5.730 δολάρια ετησίως.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr