ΕΟΠΠΕΠ: Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων από φορείς και δομές εκπαίδευσης και πιστοποίησης

ΕΟΠΠΕΠ: Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων από φορείς και δομές εκπαίδευσης και πιστοποίησης

Σας ενημερώνουμε ότι ο τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων από φορείς και δομές εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσα ινστιτούτα εκπαίδευσης και πάσης δύσεως δομές, δημόσιες και ιδιωτικές, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας περιγράφεται στο άρθρο 17 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών - Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Προστασίας του Πολίτη - Παιδείας και Θρησκευμάτων - Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων - Υγείας - Πολιτισμού και Αθλητισμού - Εσωτερικών - Υποδομών και Μεταφορών - Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που δημοσιεύθηκε χθες και αφορά στους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Τι αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση:


Άρθρο 17
Μέτρα προστασίας και κανόνες λειτουργίας φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας

1. Ο τρόπος λειτουργίας των φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, σύμφωνα με την από 2.5.2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 ορίζεται ως εξής: Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να τηρείται απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση που η τήρηση των παραπάνω αποστάσεων δεν είναι δυνατή, λόγω τυχόν περιορισμών που θέτει το μέγεθος της αίθουσας, το τμήμα χωρίζεται σε δύο ισοδύναμα υποτμήματα. Για τα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο τέταρτο της υπ’ αρ. 51888/ΓΔ4/6.5.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών (Β’ 1739).

2. Η διοίκηση των πάσης φύσεως φορέων και δομών της παρ. 1 φροντίζει ώστε να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών και εκπαιδευτικών, ιδίως σε σχέση με τον φυσικό αερισμό των αιθουσών διδασκαλίας, την αποφυγή συγχρωτισμού και την τήρηση των οδηγιών υγιεινής χεριών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης της Δημόσιας Υγείας το Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.

3. Ειδικά το πρακτικό μάθημα της «Πληροφορικής» πραγματοποιείται με κάλυψη των πληκτρολογίων με μεμβράνη οικιακής χρήσεως, η οποία αφαιρείται με την εναλλαγή κάθε χρήστη.

4. Ο τρόπος διεξαγωγής των κάθε είδους εξετάσεων των πάσης φύσεως φορέων και δομών της παρ. 1, σύμφωνα με την από 13.5.2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ορίζεται ως εξής:

Α. Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών και μεταξύ των μαθητών και των εξεταστών εντός αίθουσας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Β. Προαιρετική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

Γ. Αποφυγή συγχρωτισμού.

Δ. Καλή υγιεινή των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

Ε. Εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών και μη χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών, σύμφωνα με την από 23.4.2020 και με αρ. πρωτ. Δ1 (δ)/ ΓΠ οικ.26635 εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας και την από 13.5.2020 εισήγηση της 47ης συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

5. Δεδομένου του γεγονότος πως σε ορισμένες εκ των ανωτέρω εξετάσεων ακολουθείται συγκεκριμένος τρόπος διεξαγωγής με ξεχωριστά στάδια, οι διοργανωτές αυτών οφείλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της παρούσας σε όλα τα στάδια.

6. Για κάθε παράβαση του παρόντος, επιβάλλεται στην επιχείρηση διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr