Έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης ηλικίας 18 έως 24 ετών

Έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης ηλικίας 18 έως 24 ετών

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, θα χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε κάθε εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, μη επιδοτούμενο άνεργο, ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι ο άνεργός να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου 2017 και να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως σήμερα.


Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα και για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.

Οι άνεργοι 18-24 ετών που την 31η Οκτωβρίου 2017 ήταν μη επιδοτούμενοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και οι οποίοι εξακολουθούν να είναι εγγεγραμμένοι και μη επιδοτούμενοι, θα πρέπει να δηλώσουν ως την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59, τα στοιχεία ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού σε οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα, στην οποία έχουν ατομικό λογαριασμό ή είναι δικαιούχοι σε κοινό λογαριασμό, κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ πατώντας εδώ.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν βλέπουν στην καρτέλα τους στο σύστημα την επιλογή «Επικαιροποίηση Στοιχείων» ενώ έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορούν να απευθύνονται στον ΟΑΕΔ της περιοχής τους.

Η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Ο ΟΑΕΔ θέτει σε λειτουργία πιλοτική εφαρμογή με σκοπό την σταδιακή επικαιροποίηση στοιχείων των εγγεγραμμένων ανέργων. Στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής καλεί τους ανέργους που κατά την 31/10/2017 διέθεταν ενεργό δελτίο ανεργίας και η ηλικία τους ήταν 18 - 24 ετών, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), πατώντας εδώ.

Στα περιθώρια της ανωτέρω πιλοτικής εφαρμογής εξετάζεται η δυνατότητα χρήσης των ανωτέρω πληροφοριών, οι οποίες εισάγονται στο σύστημα με  ευθύνη του ενδιαφερόμενου, και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την δυνητική καταβολή οποιουδήποτε έκτακτου επιδόματος. 

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν βλέπουν στην καρτέλα τους στο σύστημα την επιλογή «Επικαιροποίηση Στοιχείων», ενώ έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ της περιοχής τους.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr