Από τον Οκτώβριο θα λειτουργήσουν τα Δημόσια ΙΕΚ για το 2016-2017

ΔΙΕΚ | Από τον Οκτώβριο θα λειτουργήσουν για το 2016-2017 τα Δημόσια ΙΕΚ

«Ο διευθυντής μιας σχολής όπως είναι η "Σιβιτανίδειος", πρέπει να είναι άνθρωπος με πολυετή εκπαιδευτική πείρα γιατί στο παρελθόν υπήρξαν και άλλοι ακόμη και απόστρατοι αξιωματικοί», ανέφερε στην Ολομέλεια ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για «φωτογραφική διάταξη» στα κριτήρια επιλογής του διευθυντή, από τα οποία έχει απαλειφθεί το κριτήριο της επάρκειας ξένης γλώσσας.

«Το κριτήριο αυτό δεν είναι απαραίτητο, εφόσον ο διευθυντής της σχολής εκπροσωπείται διεθνώς μέσω της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του υπουργείου Παιδείας», ανέφερε ο κ. Φίλης.


Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε επίσης ότι πρόεδρος του ΔΣ της σχολής είναι ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος, ενώ συμμετέχουν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. «Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου», είπε χαρακτηριστικά.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τα Δημόσια ΙΕΚ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Δημόσια ΙΕΚ».

Συνεχίζοντας ο κ. Φίλης, είπε ότι με τις τροπολογίες που έχει περιλάβει το υπουργείο Παιδείας στο σχέδιο νόμου, δίνεται έμφαση σε λειτουργικά ζητήματα, όπως είναι η εξίσωση στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών που είναι πολύτεκνοι με τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών με αναπηρία τουλάχιστον 67%.

Επανέλαβε επίσης ότι επιδιώκεται η αναμόρφωση του θεσμού των ΕΠΑΛ με την εισαγωγή της επιλογής κατεύθυνσης στο τρίτο έτος και στο τέταρτο της μαθητείας με αμοιβή το 75% του κατώτατου μισθού και ασφάλιση, ενώ σημείωσε ότι τα ΙΕΚ θα λειτουργήσουν φέτος από τον Οκτώβριο.

Περισσότερα νέα που αφορούν τα ΙΕΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr