Σε κίνδυνο η λειτουργία του ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας

Σε κίνδυνο η λειτουργία του ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει πως, «τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τα τραγικά αποτελέσματα ενός ακόμα προμελετημένου εγκλήματος, που εξελίσσεται σε βάρος των σπουδαστών και του προσωπικού του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας».

Αυτό συμβαίνει γιατί το εκπαιδευτήριο μένει χωρίς διοικητικό προσωπικό και κινδυνεύει να ανασταλεί η λειτουργία του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σε ολόκληρη τη σχολή υπάρχει ένας και μοναδικός εργαζόμενος μόνιμος, ο Διευθυντής, αφού οι καθηγητές των σπουδαστών είναι ωρομίσθιοι και οι λιγοστοί υπάλληλοι, ορισμένου χρόνου.


«Η χρόνια αδιοριστία στον τομέα της Εκπαίδευσης, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αλλά και η γενικότερη προσπάθεια, απαξίωσης των δημόσιων δομών εκπαίδευσης, τόσο από αυτήν την κυβέρνηση, όσο και από τις προηγούμενες, είναι που έφεραν το ΙΕΚ Τουρισμού στην κατάσταση αυτή», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. 

Και συμπληρώνουν: «Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα έχουν ευθύνη, που δεν έλυσαν το πρόβλημα, προσλαμβάνοντας προσωπικό, με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας, με βάση τις ανάγκες της σχολής. Αυτοί που στηρίζουν τις κυβερνήσεις, οι οποίες έφεραν το ΙΕΚ στην κατάσταση που βρίσκεται, δε θα λύσουν το πρόβλημα. Μόνο οι αγώνες των εργαζομένων και σπουδαστών, μπορούν να βάλουν τις βάσεις για την ικανοποίηση των αναγκών μας».

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν πως υποκριτική στήριξη υπάρχει και από ξενοδόχους του νησιού για την αναστολή λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού, σημειώνοντας: «Αυτοί είναι που αύριο στην πρακτική θα πουν ότι δεν έχεις δικαιώματα γιατί είσαι μαθητευόμενος, θα πουν να κάνεις κουράγιο, να μην έχεις απαιτήσεις, να είσαι φρόνιμος γιατί όταν μάθεις την τέχνη θα εξασφαλίσεις τη ζωή σου».

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί άμεσα να παρθούν από τους αρμόδιους όλα τα μέτρα ώστε η σχολή να μην κλείσει και να μην μείνουν στον αέρα οι σπουδαστές. Να εξασφαλιστεί εξειδικευμένο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να μην διακοπεί η φοίτηση των σπουδαστών, να εξασφαλιστεί η πρακτική άσκηση για όλους με βάση την ειδικότητα με εποπτεία από το υπουργείο Παιδείας και τη σχολή για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των σπουδαστών. Οι ώρες της πρακτικής να αμείβονται και να ασφαλίζονται με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Επίσης, όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης της σχολής καθώς και ασφαλών κτηριακών εγκαταστάσεων για τη δωρεάν στέγαση των σπουδαστών. Να εξασφαλίζονται δωρεάν όλα όσα είναι απαραίτητα για τη μόρφωσή τους (εξοπλισμός, αναλώσιμα).

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταλήγει λέγοντας: «Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων και σπουδαστών του ΙΕΚ Τουρισμού ενάντια στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο. Μόνο με τους αγώνες θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».

Μπιάγκης: Σε κίνδυνο η λειτουργία του ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας

Στην άμεση κατάθεση σχετικής αναφοράς προς το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή).  Στην άμεση κατάθεση σχετικής αναφοράς προς το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, της επιστολής διαμαρτυρίας της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας καθώς και της Ιόνιου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με θέμα: «Αναστολή λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας λόγω έλλειψης προσωπικού».

Ο Βουλευτής ανταποκρίθηκε άμεσα και αυθημερόν στο κάλεσμα των τοπικών τουριστικών φορέων, καθώς η λειτουργία του Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας Τουριστικών Επαγγελμάτων κρίνεται απαραίτητη για το νησί μας και την τουριστικό προϊόν της περιοχής.

«Πριν από ένα περίπου μήνα συναντήσαμε την Υφυπουργό Τουρισμού και μετά από συνεννόηση με τον Διευθυντή του ΙΕΚ Κέρκυρας κ. Μπακύρα, καταθέσαμε αναλυτικό Υπόμνημα με τα προβλήματα στελέχωσης του ΙΕΚ Κέρκυρας. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Υφυπουργού το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, τα κενά παραμένουν και θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του. Συμμεριζόμαστε την αγωνία των φορέων της περιοχής και συντασσόμαστε πλήρως στα αιτήματά τους για την ενδυνάμωση του ρόλου του Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής και συνέχισε: «Δεσμευόμαστε να επανέλθουμε στην τοπική κοινωνία ότι θα επανέλθουμε στο θέμα, καθώς η λειτουργία του ΙΕΚ Κέρκυρας Τουριστικών Επαγγελμάτων είναι συνυφασμένη με τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες στο νησί μας και αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για την στελέχωση και εξειδίκευση των στελεχών των τουριστικών μας επιχειρήσεων, αλλά και για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που έχει ανάγκη ο τόπος μας».  

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr