Σπουδαστές του ΔΙΕΚ Αμαρουσίου για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας

Σπουδαστές του ΔΙΕΚ Αμαρουσίου για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας

Δημόσια ΙΕΚ: Τη Δευτέρα 18/5, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής πραγματοποίησε περιοδεία – ενημέρωση στο Δ.ΙΕΚ Αμαρουσίου και κάλεσε τους σπουδαστές να συζητήσουν στο Δ.ΙΕΚ. Αναλυτικά αναφέρουν:

"Στο ΙΕΚ ήμασταν 30-35 σπουδαστές, αφού δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη από τους σπουδαστές ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο, για να μην ρισκάρουμε την ζωή μας καθημερινά, ξέροντας ήδη ότι η κατάσταση τόσο στα ΜΜΜ όσο και στους χώρους του ΙΕΚ είναι άθλια και επικίνδυνη για τους εμάς τους ίδιους και τις οικογένειες μας.


Αποφασίσαμε ότι πρέπει να συζητήσουμε, να δούμε πως την περάσαμε αυτούς τους 2 μήνες, γιατί τα προβλήματα μας μέσα στην καραντίνα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, αφού η κατάσταση δεν είναι ίδια με πριν. Αλλά και για να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις, να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε. Γι’ αυτό μαζευτήκαμε στο προαύλιο χώρο 20 παιδιά από τις ειδικότητες Τουριστικών και Γραφιστικής.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε όλα αφού:

Κυβέρνηση και υπουργείο παιδείας μετά από 2 μήνες κλειστών σχολών δεν έκαναν τίποτα από αυτά που ανακοίνωσαν προκειμένου με ασφάλεια να μπορούν να πραγματοποιηθούν μαθήματα στη σχολή.

Η απουσία όλων αυτών που είναι απαραίτητα για την ασφαλή επιστροφή μας στη σχολή με ευθύνη της κυβέρνησης και η ανεπίσημη προτροπή από τη διεύθυνση οδήγησε τους σπουδαστές να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι οι ίδιοι ή κάποιος οικείος τους ανήκει σε ευπαθή ομάδα!

Μας προβλημάτισε είναι ότι με mail (ασύγχρονη εκπαίδευση) δεν κατακτιέται η γνώση πάνω στην ειδικότητα που έχουμε επιλέξει, ότι είναι ανάγκη να ικανοποιηθούν τα αυτονόητα που φωνάζουμε από την αρχή της χρονιάς, για να μάθουμε σωστά και  ολοκληρωμένα την ειδικότητά μας, ώστε να αντέξουμε στη δουλειά αύριο.

Συζητήσαμε ότι ο Σύλλογος μας δεν μπήκε σε καραντίνα, ήταν ζωντανός και καθημερινά δίπλα σε όλους τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους.

Αναδείξαμε το θέμα για το έκτακτο επίδομα που έχαναν οι συνάδελφοι μας, όπου φάνηκε ότι συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας, με το να διεκδικούμε συλλογικά και οργανωμένα μπορέσαμε και καταφέραμε να πάρουν το έκτακτο επίδομα οι συνάδελφοί μας που το δικαιούνται, μέσα από παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, συνεχείς παρεμβάσεις του Συλλόγου."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τα ΔΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr