Ξεκίνησε η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ στους εργαζόμενους σπουδαστές ΔΙΕΚ

Ξεκίνησε η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ στους εργαζόμενους σπουδαστές ΔΙΕΚ

Δημόσια ΙΕΚ: Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ.) για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ στους εργαζόμενους σπουδαστές:

"Ξεκίνησε η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ στους εργαζόμενους σπουδαστές αναδρομικά κάτω από την πίεση των αγωνιστικών παρεμβάσεων του Συλλόγου Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ, με αφορμή τις καταγγελίες και επιστολές συναδέλφων που έφταναν στο Σύλλογο για τη μη καταβολή του επιδόματος. 


Όλοι οι σπουδαστές που βρίσκονται σ' αυτή την κατηγορία να παρακολουθούν τους λογαριασμούς τους και να είναι σε επικοινωνία με το Σύλλογο για τυχόν μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του έκτακτου επιδόματος.

Ο δρόμος της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης μας δείχνει ότι τίποτα δεν χαρίζεται, με τους αγώνες μας μπορούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματα μας!

Ακόμη, με καταγγελίες και επιστολές που φτάνουν καθημερινά στο Σύλλογο μας επιβεβαιώνεται ότι η κατάσταση δεν είναι ίδια όπως πριν 2 μήνες στο σπίτι μας …. μετράμε ανέργους, απληρωσιά, μειώσεις μισθών, ανασφάλεια για το αν και πότε θα δουλέψουμε. 

Γι’ αυτό τον λόγο είναι επιτακτική ανάγκη και διεκδικούμε από την κυβέρνηση:

  • Όλοι οι σπουδαστές που έκαναν πρακτική να πάρουν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ και όλοι οι άνεργοι σπουδαστές να δικαιούνται επίδομα ανεργίας.
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου άμεσα να δοθεί το επίδομα ενοικίου σε όλους τους σπουδαστές από επαρχία.
  • Όλοι οι σπουδαστές που μένουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους να μπορούν να σιτίζονται δωρεάν με ευθύνη του Υπουργείου.
  • Να δικαιούνται όλοι οι σπουδαστές μειωμένο εισιτήριο καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη το πάσο σε όλους τους σπουδαστές.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας για σύγχρονους όρους σπουδών και δουλειάς!

Προετοιμαζόμαστε από τώρα για το άνοιγμα των σχολών! Οργανώνουμε  Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα ΙΕΚ! Στήνουμε νέες Επιτροπές Αγώνα ώστε να μην μείνει κανένας σπουδαστής μόνος του, απροστάτευτος."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τα ΔΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr