Τα Δημόσια ΙΕΚ Υγείας και οι Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το 2019-2020

Τα Δημόσια ΙΕΚ Υγείας και οι Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το 2019-2020

Ειδικότητες ΔΙΕΚ: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης το εκπαιδευτικό έτος 2019 – 2020 όπως ενεκρίθησαν από το Υπουργείο Υγείας.

Για την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020 θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ) του ν. 4186/2013, αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, στις ειδικότητες Βοηθός Νοσηλευτικής (Γενικής Νοσηλείας, Τραυματολογίας, Χειρουργείου, ΜΕΘ, Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις και Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου), στα κατωτέρω Δ.Ι.Ε.Κ.:


  • Την ενημερωτική σελίδα για τα Δημόσια ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Τα παρακάτω Δ.Ι.Ε.Κ. θα λειτουργήσουν εφόσον συγκεντρώσουν ικανό αριθμό εγγραφών.

Η κατάθεση των αιτήσεων των υποψηφίων θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, στο Δ.Ι.Ε.Κ. όπου επιθυμούν να φοιτήσουν, μετά από σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας όπως ορίζουν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 4 της αριθμ. Γ4α/Γ.Π. 55004/15/2016 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2049 Β΄). Την ίδια χρονική περίοδο θα γίνουν δεκτές αιτήσεις κατατάξεων από αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Τ.Ε.Ε. Β΄ κύκλου, Τ.Ε.Λ., εξειδίκευση ΕΠΛ συναφών ειδικοτήτων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για το Γ΄ εξάμηνο σπουδών, δικαίωμα αίτησης για κατάταξη έχουν και οι καταρτιζόμενοι καθώς και οι απόφοιτοι συναφών ειδικοτήτων των Ι.Ε.Κ..

Πιο Αναλυτικά τα ΔΙΕΚ που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Νέα για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr