Οι Καθηγητές των ΔΙΕΚ αποφάσισαν να μην παραδώσουν τις βαθμολογίες των μαθημάτων στους Σπουδαστές

Οι Καθηγητές των ΔΙΕΚ αποφάσισαν να μην παραδώσουν τις βαθμολογίες των μαθημάτων στους Σπουδαστές

Η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) εκφράζει για μία ακόμα φορά την ανησυχία της για την κατάσταση, η οποία έχει διαμορφωθεί στα ΔΙΕΚ όλης της χώρας, μετά την απόφαση ωρομισθίων εκπαιδευτών να μην παραδώσουν τις βαθμολογίες των μαθημάτων των τελικών εξετάσεων που πραγματοποίησαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία έχουν κοινοποιήσει στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στο Υπουργείο Παιδείας.

Το ΔΣ της ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ (επιπλέον του υπ΄αρ. πρωτ. 6/21-6-2018 εγγράφου του προς τον Υφυπουργό Παιδείας και Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με κοινοποίηση στην Δ/ντρια της ΓΓΔΒΜΝΓ και στα Δ.ΙΕΚ.) αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία με σκοπό να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος επισκέφτηκε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και απόντος του Προέδρου κ. Ζέρβα συζήτησε με τους Προϊστάμενους του Λογιστηρίου και της Ομάδας Έργου ΔΙΕΚ, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν, ότι επανασυστάθηκε η Ομάδα Έργου ΔΙΕΚ και πλέον δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις σε θεσμικά και οικονομικά θέματα. Σε ερώτηση μας για τις συμβάσεις, η απάντηση ήταν ότι οι συμβάσεις του 2017 Β είναι έτοιμες να αποσταλούν στα ΙΕΚ, ενώ για να εκδοθούν οι συμβάσεις 2018 Α περιμένουν την έγκριση των αναθέσεων για το 2018 Α από την ΓΓΔΒΜΝΓ του Υπουργείου! Επιπλέον σχετικά με την αντιμισθία των μη πιστοποιημένων εκπαιδευτών, μας διαβεβαίωσαν, ότι το ΥπουργείοΠαιδείας έχει προωθήσει τροπολογία στη Βουλή για επίλυση του θέματος, η οποία αναμένεται να ψηφισθεί άμεσα. Τέλος μετά από επικοινωνία με υπευθύνους της ΓΓΔΒΜΝΓ λάβαμε την διαβεβαίωση, ότι προχώρησε και στην τυπική έγκριση των αναθέσεων για το 2018 Α. Θεωρείται, ότι το θέμα είναι πλέον διαδικαστικό, αναμένοντας πλέον την ΑΔΑ από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την έκδοση των συμβάσεων.


Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ της ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ κατανοεί και στηρίζει, με τον τρόπο που δύναται, τα απολύτως δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτών μας, οι οποίοι έχουν στηρίξει, βοηθήσει και εξακολουθούν να προσφέρουν,τους καταρτιζόμενους μας, αλλά και γενικότερα τον θεσμότων Δ.ΙΕΚ κάτι που αποδεδειγμένα έχουν θέσει σε προτεραιότητα.

Περαίνοντας, επισημαίνουμετόσο στις εμπλεκόμενες Προϊστάμενες Αρχές (Υφυπουργό, ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ΓΓΔΒΜΝΓ) όσο και στους εκπαιδευτές μας, ότι από όλη αυτή την αντιπαράθεση (καθυστερήσεων κ.λ.π. εκ μέρους ΙΝΕΔΙΒΙΜ και μη παράδοσης βαθμολογιών εκ μέρους τινών εκπαιδευτών), να συνειδητοποιήσουν, ότι οι μόνοι θιγόμενοι και πληγέντες είναι οι ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΣ!!! Αναμφιβόλως όλα τα Δ.ΙΕΚ στην ήδη διαμορφωθείσα κατάσταση, αδυνατούμε να εκδώσουμε αποτελέσματα, με άμεση συνέπεια την αδυναμία πραγματοποίησης επανεξετάσεων, έναρξης πρακτικής άσκησης, έκδοσης ΒΕΚ, καθώς και αδυναμία εκτύπωσης βεβαιώσεων προϋπηρεσίας των εκπαιδευτών από το σύστημα κ.α.

Φρονούμε πως όλοι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιμετωπίσουμε την δύσκολη συγκυρία για τους Σπουδαστές μας και την Δημόσια Επαγγελματική Κατάρτιση, και με δεδομένο ότι η επίλυση των προβλημάτων έχει ήδη δρομολογηθεί καλούμε όσους εκπαιδευτές μας δεν έχουν παραδώσει βαθμολογίες να τις παραδώσουν.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ

Συνάδελφοι,

Σας επισυνάπτουμε απάντηση που θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε στις κλήσεις των Διευθυντών σας για να καταθέσετε τη βαθμολογία των Εκπαιδευομένων σας.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως βάση και να τη διαμορφώσετε όπως εσείς θέλετε.

Αξιότιμε κ/κα Διευθυντή/τρια

Σε απάντηση του εγγράφου σας με το οποίο με καλείτε να παραδώσω στη Γραμματεία του Ι.Ε.Κ. τη βαθμολογία των τελικών εξετάσεων Εαρινού Εξαμήνου 2018Α, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας Ι.Ε.Κ. (ΦΕΚ 1807, τ. Β’, 2-7-2014, άρθρο 18 παρ. 12), σας ενημερώνω ότι είμαι πρόθυμος να παραδώσω τη βαθμολογία άπαξ υλοποιήσετε τις βασικές αρχές της μεταξύ μας εργασιακής σχέσης.

Η υποχρέωση την οποία με καλείτε να εκπληρώσω, αποτελεί υποχρέωσή μου που παράγεται από τη «Σύμβαση Έργου» η οποία συντάσσεται και υπογράφεται από εμού του ιδίου και Νόμιμου Εκπροσώπου του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Τη Σύμβαση αυτή έχετε παραλείψει να μου παραδώσετε υπογεγραμμένη για το παρόν Εξάμηνο Σπουδών αλλά και για το προηγούμενο! Θα παραδώσω βαθμολογία μόλις μου παραδώσετε την εν λόγω Σύμβαση υπογεγραμμένη από το Νόμιμο Εκπρόσωπο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. - ενέργεια η οποία θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει από την έναρξη της εργασιακής μας σχέσης.

Σεβόμενος την εργασιακή ειρήνη και την ομαλή λειτουργία του Ι.Ε.Κ., δεν προσέφυγα σε ενέργειες που θα διέκοπταν την Εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια του Εξαμήνου, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να επηρεαστούν όσο γίνεται λιγότερο οι Σπουδαστές.

Προφανώς τον ίδιο σεβασμό δεν έδειξε, ωστόσο, και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ...

Με την παραπάνω ενέργειά μου, συμμετέχω στην υλοποίηση Απόφασης του Νόμιμου Συνδικαλιστικού Οργάνου που με εκπροσωπεί, με τίτλο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ.)» με Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ.: 5581/2011 και Α.Φ.Μ.: 997036289.

Όπως γνωρίζετε, το Σύνταγμα κατοχυρώνει τη διασφάλιση της Συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών με αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.

Η ενέργειά μου αυτή αποτελεί το έσχατο μέσο διεκδίκησης των νόμιμων και αυτονόητων δικαιωμάτων μου.

Και επειδή στο έγγραφό σας κάνετε αναφορά στις επιπτώσεις που έχει στους Σπουδαστές η μη παράδοση βαθμολογίας, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω κάποιες από τις επιπτώσεις που έχει η μη παράδοση της υπογεγραμμένης Σύμβασης στους Εκπαιδευτές:

- Δεν μπορούμε να εγγραφούμε στο Ταμείο Ανεργίας, με επίπτωση την απώλεια του σχετικού επιδόματος (όσοι Συνάδελφοι το δικαιούμαστε).

- Δεν μπορούμε να κάνουμε αίτηση για να εγγραφούν τα παιδιά μας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

- Δεν έχετε καταχωρίσει τα ένσημά μας στο Ι.Κ.Α., με αποτέλεσμα κάποιοι να μην έχουμε ασφάλιση.

- Και φυσικά δεν μας έχετε αποδώσει ακόμη τα Δεδουλευμένα της Σύμβασής μας του προηγούμενου Εξαμήνου, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Η καλή πίστη με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έχει πια χαθεί λόγω των ανωτέρω αλλά και επιπρόσθετα λόγω του ότι το ίδιο εκδίδει μάλιστα και ανακοινώσεις τις οποίες τελικά δεν υλοποιεί.

Άλλωστε, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στην ανακοίνωσή του της 17/05/2018 ανέφερε: «Σε κάθε περίπτωση, οι αποπληρωμές του συνόλου των οφειλόμενων αμοιβών για όλους τους Εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ. που αφορούν τόσο στο Χειμερινό όσο και στο Εαρινό Εξάμηνο 2017-18, θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου». Αν υλοποιήσει την ανακοίνωσή του αυτή, πολύ γρήγορα θα έχουμε τις Συμβάσεις στα χέρια μας και οι διαδικασίες θα εξελιχθούν ομαλά.

Για τους ανωτέρω λόγους, σύμφωνα με την απόφαση του Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ, Νόμιμου Συνδικαλιστικού Οργάνου που με εκπροσωπεί, την οποία και σας επισυνάπτω, δεν θα παραδώσω βαθμολογία Εξαμήνου μέχρι να λάβω υπογεγραμμένες Συμβάσεις στα χέρια μου για τα Εξάμηνα 2017Β και 2018Α.

Μετά τιμής

........

Απόφαση Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ (11 Ιουνίου 2018) για την μη παράδωση των βαθμολογίων

Κορυδαλλός, 11 Ιουνίου 2018

Αρ. Πρωτοκόλλου: 24/2018

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.) σε έκτακτη Συνεδρίαση του την 11/06/2018, αφού έλαβε υπόψη ότι:

1. Η Γενική Συνέλευση που έγινε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί την 10/06/2018 δεν είχε Απαρτία και η επόμενη θα γίνει σε χρόνο που δεν θα μπορούμε να πάρουμε απόφαση για κινητοποιήσεις.

2. Ο κ. Ζέρβας έχει καταστεί αναξιόπιστος, αφού όπως διαπιστώσαμε δεν ίσχυαν όσα μας είπε στην πρώτη μας συνάντηση για τις πληρωμές μας και την ύπαρξη χρημάτων στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

3. Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κατέστη αναξιόπιστο αφού δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την ανακοίνωση που έβγαλε ότι θα πλήρωνε όλους τους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές εντός Μαΐου.

4. Στη συνάντηση με τον κ. Μπαξεβανάκη δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη δέσμευση εκ μέρους του.

5. Ακόμα δεν έχουμε λάβει τις υπογεγραμμένες Συμβάσεις του 1ου εξαμήνου και δεν έχουμε υπογράψει Σύμβαση για το 2ο Εξάμηνο.

6. Χωρίς αντίγραφο Σύμβασης οι Συνάδελφοι μας που θα μπουν σε Ανεργία και θα θελήσουν να πάρουν επίδομα Ανεργίας, δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση και κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα.

7. Θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να πιέσουμε το Υπουργείο πέραν των τηλεφωνημάτων που ούτως ή άλλως συνεχίζουμε ή των συναντήσεων που επιδιώκουμε, για να λάβουμε δεσμεύσεις.

8. Η κινητοποίηση αυτή θα πρέπει να έχει τον ελάχιστο δυνατό αντίκτυπο στους Σπουδαστές μας και την Εκπαιδευτική διαδικασία.

Αποφασίζουμε κατά πλειοψηφία:

Καλούμε τους Συναδέλφους να μην παραδώσουμε βαθμολογίες 2ου εξαμήνου μέχρι να πάρουμε στα χέρια μας υπογεγραμμένες τις Συμβάσεις και του 1ου και του 2ου Εξαμήνου.

Επισημαίνουμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν κυρώσεις σε κανέναν, αφού δεν μπορούν να σε εγκαλέσουν ότι δεν τηρείς την Σύμβαση σου από τη στιγμή που δεν την έχεις λάβει στα χέρια σου.

Άλλωστε απλά ζητάμε να τηρήσει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. την νομιμότητα και την δέσμευση του όπως αυτή καταγράφεται στην ανακοίνωση του, ότι θα αποπληρωθούν όλοι οι Εκπαιδευτές μέχρι τέλος Ιουλίου και για τα δύο Εξάμηνα. Για να πραγματοποιηθεί αυτό λογικά εντός του Ιουνίου θα πρέπει να μας δοθούν υπογεγραμμένες Συμβάσεις. Επομένως εφόσον το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τηρήσει την υπόσχεση του καμία διαταραχή στην Εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα υπάρξει!

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας 

Αικ. Βασιλείου Αθαν. Σπυριδάκης 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τα ΔΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr