Από σήμερα μειωμένο εισιτήριο σε ΜΜΜ για φοιτητές Δημόσιων ΙΕΚ

Από σήμερα μειωμένο εισιτήριο σε ΜΜΜ για φοιτητές Δημόσιων ΙΕΚ

Μετακίνηση με μειωμένο κόμιστρο και για τους σπουδαστές των Δημόσιων ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης.

Υπεγράφη την 13η Απριλίου 2018 η Σύμβαση μεταξύ του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.), που διασφαλίζει το δικαίωμα μετακίνησης για το σύνολο των 3.497 σπουδαστών των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Θεσσαλονίκης με μειωμένο τύπο κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Ο.Α.Σ.Θ. με τη χρήση έξυπνης κάρτας.


Σε επιστολή του προς τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης αναφέρεται στις συστηματικές προσπάθειες που κατέβαλε το Υπουργείο Παιδείας, ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε να εξασφαλιστεί το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη της δαπάνης για τον μειωμένο τύπο κομίστρου.

Ο κ. Μπαξεβανάκης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και επισημαίνει ότι η επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ).

«Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ενημερώνει τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ότι υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) για την μετακίνηση των σπουδαστών των ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ με μειωμένο κόμιστρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Θ. ώστε να είναι δυνατή άμεσα η χρήση της κάρτας από τους σπουδαστές από 16 Aπριλίου 2018.»

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών των Δημοσίων ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr