Κινητοποιήσεις σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ

Κινητοποιήσεις σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ

Την Δευτέρα 11/12 οι σπουδαστές στο Δημόσιο ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) Χαϊδαρίου πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, η τρίτη στη σειρά από την αρχή του εξαμήνου!

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 14 Δεκέμβρη με το πανό τους στο κάλεσμα του Συλλόγου Σπουδαστών στη πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) στις 10:00πμ.


Στην ενημέρωση που απέστειλαν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αναφέρουν:

"Η συνέλευση μας ήταν αρκετά μαζική, με πάνω από 100 σπουδαστές να συμμετέχουν σε αυτή. Αποδεικνύοντας έτσι πως δεν δεχόμαστε αμάσητα όλα αυτά που ζούμε, πως φουντώνει ο προβληματισμός και η θέληση για αγώνα για τα δίκαια αιτήματα μας.

Στη συνέλευση αρκετοί σπουδαστές πήραν τον λόγο λέγοντας γνώμη για το πως θα συνεχίσουμε, εμπλουτίζοντας τις μορφές που θα παλέψουμε και τα αιτήματα που θα βάλουμε μπροστά.

Η “δίκαιη” ανάπτυξη τους, μας φέρνει βαρυχειμωνιά!

Παράδειγμα των οξυμένων προβλημάτων είναι ότι αναγκαζόμαστε να κάνουμε μάθημα χωρίς θέρμανση!!

Μια συναδέλφισσα είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν γίνεται να ξυλιάζουμε από το κρύο μέσα στις αίθουσες, να βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για φωτοτυπίες και αναλώσιμα την ίδια στιγμή που μας τα παίρνουν από παντού με τη φορολογία, και πληρώνουμε τα πάντα!"

Τέρμα στο χαράτσωμα στις μεταφορές!

Στα ήδη χοντρά εμπόδια που μπαίνουν μέσα κ έξω από τη σχολή μας έρχεται να προστεθεί και τα πόσα “σκάει” ο καθένας από εμάς για να μπορεί να μεταφέρεται στη σχολή, στη πρακτική και στα σπίτια μας. Πήραμε απόφαση να συντονίσουμε τον αγώνα μας για πάσο σε όλα τα ΜΜΜ μαζί με τους συναδέλφους μας σπουδαστές από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Μαζί με τους σημερινούς και αυριανούς μας συναδέλφους, θα βαδίσουμε στον αγώνα!

Η συνέλευση μας πήρε απόφαση για μαζική συμμετοχή στην απεργία με το ΠΑΜΕ. Μαζί με τα σωματεία μας που όλο το προηγούμενο διάστημα μας ενημέρωναν για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε στους κλάδους μας. Βάζουμε στο επίκεντρο την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας αλλά και την εναντίωση μας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει την κατάργηση της απεργίας, δηλαδή στο δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας!

Κάτω τα χέρια σας από το δικαίωμα στην απεργία! Το σύνθημα που γράφει και το πανό μας στην είσοδο του ΙΕΚ.

Ραντεβού την Πέμπτη 14/12, στη πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) στις 10:00πμ"

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr