Να καταργηθεί το χαράτσι για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης ΙΕΚ

Να καταργηθεί το χαράτσι για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης ΙΕΚ

Να σταματήσουν οι Σπουδαστές των ΙΕΚ να πληρώνουν χαράτσι για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης ζητάει το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής του Κόμματος, Σταύρος Τάσσος.

Την ενημερωτική σελίδα των Αποφοίτων ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.


Η Ερώτηση αναφέρει τα εξής:

«Ο ΕΟΠΠΕΠ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ. Εκατοντάδες σπουδαστές των ΙΕΚ περίμεναν την πραγματοποίηση της Εξέτασης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν και με επίσημο τρόπο τις γνώσεις τους από τα δύο χρόνια σπουδών τους και στο ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των ΙΕΚ ώστε να βγάλουν σε πέρας τις σπουδές τους είναι μεγάλες. Καλούνται να κάνουν μάθημα χωρίς βιβλία, να παρακολουθήσουν εργαστήρια δίχως επαρκή εργαστηριακό εξοπλισμό και στο τέλος να πραγματοποιήσουν -απλήρωτοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους- την εξάμηνη πρακτική άσκηση.

Έπειτα από τα παραπάνω, και από χρόνια καθυστέρησης πραγματοποίησης των εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι σπουδαστές των ΙΕΚ καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνολικά 100 ευρώ (50 ευρώ για τη Θεωρητική και 50 ευρώ για την Πρακτική Εξέταση) ώστε να μπορέσουν να έχουν δικαίωμα στην εξέταση. Προσθέτοντας έτσι άλλο ένα χαράτσι στις πλάτες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, στην προσπάθεια να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

Για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των σπουδαστών των ΙΕΚ, ώστε να σταματήσει η ισχύς του αναγκαστικού χρηματικού αντιτίμου για τη συμμετοχή στις εξετάσεις της Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ».

Σπουδαστές ΔΙΕΚ Αττικής: Χαράτσι 100 ευρώ για την πιστοποίηση του πτυχίου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr