Ενημέρωση Ανέργων Σπουδαστών ΙΕΚ

Ενημέρωση Ανέργων Σπουδαστών ΙΕΚ

Ενημερώνουμε όσους σπουδαστές ΙΕΚ υπάγονται στο ''αρ.57 - Μεταβατική Διάταξη'', ότι ξεκαθαρίστηκε επιτέλους το τοπίο γύρω απ'την ημερομηνία που μας ζητείται απ'τον ΟΑΕΔ -βάσει της νέας του εγκυκλίου- να δηλώσουμε ως έναρξη της κατάρτισης. 

Αυτή δεν είναι άλλη από την ημερομηνία ...ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (και όχι της εγγραφής μας στο ΙΕΚ), όπως σαφέστατα αναφέρεται και στην εγκύκλιο (''συμμετείχαν'', ''παρακολούθησαν'', ''έναρξη προγράμματος'') και όπως είναι άλλωστε και το λογικό. Αν λοιπόν έχοντας ήδη ενεργό δελτίο ανεργίας, ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ μαθήματα, τότε σου αναγνωρίζεται κανονικά αυτό το διάστημα ως χρόνος ανεργίας. Τώρα αν κάποιοι δήλωσαν ήδη ημερ. εγγραφής και τους καλύπτει και αυτή, λογικά γίνεται και αυτή δεκτή απ'τον ΟΑΕΔ.


Η σύγχηση που είχε προκληθεί έπαψε οριστικά, όταν μετά από επικοινωνία σπουδαστών με άτομα του υπ.Εργασίας και προσκόμιση των σχετικών στοιχείων που το αποδεικνύουν, αναγνωρίστηκε το προφανές (!) και από τους υπεύθυνους του ΟΑΕΔ στον Άλιμο. Μάλιστα οι υπάλληλοι στον ΟΑΕΔ της Ομόνοιας, ισχυρίζονταν σήμερα το πρωί ότι τους έχει σταλεί και ΕΓΓΡΑΦΩΣ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ από τα κεντρικά. Επίσης γνωρίζουμε με σιγουριά ότι συγκεκριμένα ΚΠΑ, που αρχικά δεν αναγνώριζαν το χρόνο ανεργίας σε κάποια άτομα λόγω της ημερομηνίας εγγραφής τους στο ΙΕΚ, τηλεφωνούν από χτες στα άτομα αυτά για να διορθωθεί το λάθος, δηλαδή να δηλωθεί κανονικά η ημερομηνία έναρξης και να πάρουν πίσω κάρτα + χρόνο ανεργίας. 

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αν και στο μεταξύ έληξαν μερικές προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για εποχική απασχόληση...

Άνεργοι Σπουδαστές ΙΕΚ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr