Ενημέρωση για τις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ

Ενημέρωση για τις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, ενημερώνουν πως σύμφωνα με την απάντηση, που έδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης, σε ερώτηση στην Βουλή για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ, σας ενημερώνουμε ότι δήλωσε τα εξής:

«Όσον αφορά στους αποφοίτους ΙΕΚ του έτους 2016 που εισήχθησαν μετά την έναρξη της ισχύ του Ν. 4186/13 και ανεξάρτητα από το μήνα ολοκλήρωσης των σπουδών τους, θα είναι δυνατή η συμμετοχή τους σε Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης όταν οι Οδηγοί Σπουδών των σχετικών ειδικοτήτων θα έχουν ολοκληρωθεί, δηλαδή στους αμέσως επόμενους μήνες και σε κάθε περίπτωση μέσα στο εαρινό εξάμηνο. Αν θέλετε να ενημερωθείτε πρώτοι πατήστε εδώ.


Η διενέργεια των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ αποτελεί προτεραιότητα για τον ΕΟΠΠΕΠ κα καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από το ΥΠΠΕΘ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να καταστεί δυνατή η άμεση προκήρυξη και διενέργεια των Εξετάσεων Πιστοποίησης και των αποφοίτων ΙΕΚ.

Δείτε εδώ το έγγραφο με την απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr