Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι Άνεργοι Σπουδαστές ΙΕΚ

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι Άνεργοι Σπουδαστές ΙΕΚ

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ με τη νέα εγκύκλιό της για τους σπουδαστές των ΙΕΚ συνεχίζει επιδεικτικά και αυθαίρετα να αγνοεί το κύριο αίτημά μας για υπολογισμό του χρόνου κατάρτισης. 

Αποφάσισε να ''λύσει'' επιλεκτικά μόνο το θέμα της τακτικής επιδότησης, δημιουργώντας έτσι άνεργους σπουδαστές πολλών ''ταχυτήτων'', διαχωρίζοντάς τους σε προσωρινά ή μερικώς αναγνωρισμένους μέχρι και πλήρως αδικημένους. 


Με αυτό τον τρόπο, στερεί τα όποια δικαιώματα προκύπτουν λόγω της δυσχερούς κατάστασης ανεργίας χωρίς επιδότηση (ή μετά τη λήξη της), καθώς και τη δυνατότητα υπολογισμού της ως κοινωνικού κριτηρίου για εύρεση εργασίας. 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τα ΙΕΚ;

Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση Φοιτητών ΙΕΚ»

Ο κατάπτυστος αυτός διαχωρισμός δεν θα επιφέρει διάσπαση μεταξύ μας, αλλά μεγαλύτερη σύμπνοια και συσπείρωση μέχρι την τελική λύση του προβλήματος.

Δηλώνουμε όλοι την παρουσία μας την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 11 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την προγραμματισμένη συνάντηση σπουδαστών ΙΕΚ με την αναπληρώτρια υπουργό Ρ. Αντωνοπούλου για να στηρίξουμε το κύριο αίτημά μας και να θέσουμε τα επιχειρήματά μας.

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου ίδια ώρα, ξανασυναντιόμαστε στην Κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ στον Άλιμο για να εκφράσουμε τις ενστάσεις μας για την -άδικη και ακατάλληλη να λύσει υπεύθυνα τα προβλήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ- νέα εγκύκλιο.

Καμιά υποχώρηση στο δίκαιο αίτημά μας:

Πλήρης υπολογισμός του χρόνου κατάρτισης ως χρόνου ανεργίας.

Πλήρης κατοχύρωση των δικαιωμάτων των άνεργων σπουδαστών ΙΕΚ.

Γενική Συνέλευση Σπουδαστών ΙΕΚ Αθήνας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr