Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι σπουδαστές των ΙΕΚ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σπουδαστές των ΙΕΚ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από άνεργους σπουδαστές των ΙΕΚ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/6, αυτή τη φορά στην Κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ στον Άλιμο. Αρχικά οι άνεργοι σπουδαστές κρέμασαν πανό έξω από το κτήριο της Διοίκησης όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα, ενώ συνομίλησαν για το ζήτημα της διαγραφής των σπουδαστών ΙΕΚ απ'τα μητρώα των ανέργων, με τον διευθυντή της Γραμματείας της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, κο Α. Πεχλιβανίδη.

Όπως αναφέρουν οι σπουδαστές στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το αποτέλεσμα ήταν να μας δοθεί κάποιος χρόνος να εκθέσουμε τα επιχειρήματα και το αίτημά μας ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου που θα συνεδρίαζε αργότερα, παρουσία φυσικά και της διοικήτριας, κας Καραμεσίνη.


Διατύπωσαμε λοιπόν στην αίθουσα του Δ.Σ., με ξεκάθαρο τρόπο - και εν'όψει της επικείμενης πρότασης για τη νέα νομοθετική ρύθμιση- την αναγκαιότητα για εξασφάλιση του δικαιώματος των σπουδαστών ΙΕΚ, να κατέχουν δελτίο ανεργίας με τα πλήρη δικαιώματα που αυτό παρέχει. Δηλαδή να μην ενταχούν τα ΙΕΚ στον Νόμο 4144/2013 όπως σχεδιάζουν να κάνουν, αλλά να μετράει ο χρόνος κατάρτισης ως χρόνος ανεργίας.

Είσαι Φοιτητής ΙΕΚ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση Φοιτητών ΙΕΚ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα τελευταία φοιτητικά νέα που αφορούν τα ΙΕΚ!

Η διοικήτρια δήλωσε ότι άκουσε τα επιχειρήματα των σπουδαστών και ότι θα ληφθούν υπόψιν στην απόφασή τους, η οποία όμως θα διαμορφωθεί κατά κύριο λόγο από την κατεύθυνση που θα δώσει το Υπουργείο Εργασίας.

Γενική Συνέλευση Σπουδαστών ΔΙΕΚ: Θέλουμε να γίνει λοιπόν κοινώς κατανοητό πως για να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση και να φτάσουμε τελικά στη δικαίωση, πρέπει να επιστρατεύσουμε και να οργανώσουμε τη συλλογική μας δύναμη και να δώσουμε στο Υπ. Εργασίας το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν μπορούν – Κράτος και ΟΑΕΔ- να λειτουργούν ερήμην μας και εις βάρος μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μέχρι την τελική δικαίωση!

Απευθυνόμαστε σε κάθε σπουδαστή ΙΕΚ σε κάθε πόλη της χώρας, άνεργο, εργαζόμενο ή υπό απόλυση, σε κάθε συλλογικότητα ή φορέα, από την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο, για το επόμενό μας βήμα στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο θα ορίσει τελικά και το αποτέλεσμα.

Η ακριβής ημερομηνία θα συναποφασιστεί και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Περισσότερα νέα για τα ΙΕΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr