Παράσταση διαμαρτυρίας, πρακτική άσκηση, δωρεάν πρακτική άσκηση, Φοιτητές ΙΕΚ Παράσταση διαμαρτυρίας για την πρακτική άσκηση πραγματοποίησαν Φοιτητές ΙΕΚ

Κινητοποίηση ενάντια στην πρακτική άσκηση από Φοιτητές ΙΕΚ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή, 22/4, στις 10.30 το πρωί, Φοιτητές του 1ου ΙΕΚ Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα:


Η Επιτροπή Αγώνα των σπουδαστών του 1ου ΙΕΚ Λάρισας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αντιδρώντας στην εγκύκλιο που επιβάλλει υποχρεωτική δωρεάν πρακτική άσκηση (τσάμπα δουλειά, δηλαδή), στο όνομα της μαθητείας και τη θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσει ο σπουδαστής εξετάσεις για πιστοποίηση. Η Επιτροπή Αγώνα διεκδικεί:

  • Κατάργηση της εγκυκλίου για την υποχρεωτική δωρεάν πρακτική. Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση, ασφάλιση και πλήρεις αποδοχές με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη. Καμία απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές για την ώρα που εργάζονται.
  • Δωρεάν πάσο για όλους τους σπουδαστές.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για αναβάθμιση των σπουδών.

Είσαι Φοιτητής ΙΕΚ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση Φοιτητών ΙΕΚ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα τελευταία φοιτητικά νέα που αφορούν τα ΙΕΚ!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr