πανελλήνιος διαγωνισμός σπουδαστών αρχιμαγείρων, αρχιμαγείρων ΙΕΚ, ΙΕΚ, GOOD FOOD, GOOD LIFE 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός σπουδαστών αρχιμαγείρων ΙΕΚ

1ος πανελλήνιος διαγωνισμός σπουδαστών αρχιμαγείρων ΙΕΚ (GOOD FOOD - GOOD LIFE)

Διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών και την έγκριση της Γενικής Γραμματείας δια Βίου Μάθησης. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες, 23-24 Απριλίου 2016, Ξενοδοχείο “Elpida resort & Spa”.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


Ο πρώτος Πανελλήνιος διαγωνισμός για τους σπουδαστές και σπουδάστριες των τμημάτων αρχιμαγείρων των Ι.Ε.Κ. (Ινστιτούτων Επαγγελματικής κατάρτισης) θα διεξαχθεί στην πόλη των Σερρών. Στα πλαίσια της διήμερης εκδήλωσης με τίτλο "ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΑΡΩΜΑ" που διοργανώνει το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών με το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών.

Η όλη διοργάνωση είναι με τη συμβολή των εκπαιδευτών Chef των ΙΕΚ και μέλη του Chef Club Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

1. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε σπουδαστές των ΙΕΚ και σε πρόσφατα αποφοίτους (έως Ιούνιο 2015).

2. Ο κανονισμός αφορά τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και είναι αποδεκτός με την δήλωση συμμετοχής.

3. Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τα μέλη του Εμπορικού Επιμελητήριο Σερρών, στελέχη του Δημοσίου ΙΕΚ Σερρών και εκπαιδευτικούς αρχιμάγειρες με Ελληνική ή διεθνή καταξίωση.

4. Ο χρόνος και ο χώρος είναι αρκούντως επαρκής αλλά δεν είναι άπειρος. Οι συμμετοχές λοιπόν θα είναι αναγκαστικά περιορισμένες, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία δήλωση συμμετοχής.

5. Οι διαγωνιζόμενοι σπουδαστές, θα πρέπει να προσκομίσουν την ώρα του διαγωνισμού βεβαίωση φοίτησης από το ΙΕΚ που φοιτούν.

6. Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν για χρήση και παρουσίαση πιάτα δικής τους επιλογής. Επίσης ότι άλλα κρίνουν απαραίτητα όπως μικροεργαλεία, μαχαίρια, σκεύη για την παρασκευή των εδεσμάτων. Στο χώρο του Διαγωνισμού θα υπάρχουν λάντζες, ψυγεία και καταψύκτες, εστίες, φούρνοι και πάγκοι εργασίας καθώς και λίγα τηγάνια και λίγες κατσαρόλες. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού δεν δεσμεύονται για την παροχή μαγειρικών σκευών. Η θέρμανση των εστιών, σχαρών κ.λ.π. είναι με υγραέριο. Τα σκεύη που θα προσκομιστούν πρέπει να είναι κατάλληλα για υγραέριο. Μετά το πέρας της χρήσης της κουζίνας πρέπει να ο χώρος αφήνεται πεντακάθαρος.

7. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν επάρκεια των απαραίτητων ποσοτήτων τροφίμων, όπως αναγράφεται σε κάθε κατηγορία. Εξαίρεση αποτελεί το θέμα με τίτλο «ελεύθερη Παρασκευή γλυκού», όπου ο κάθε διαγωνιζόμενος θα προσκομίσει τα υλικά που είναι  απαραίτητα.

8. Ο τρόπος και ο χρόνος παρασκευής, η συνταγή και η τελική διακόσμηση είναι για την συμμετοχή του διαγωνισμού. Ο/η κάθε διαγωνιζόμενος/η παραιτείται από τα σχετικά δικαιώματα της συνταγής. Όλα τα παρασκευάσματα θα φωτογραφίζονται πριν προσκομιστούν στην κριτική επιτροπή, προκειμένου να εμπλουτίσουν ειδικό έντυπο και περιεχόμενο ιστοσελίδας σχετικά με την όλη διοργάνωση.

9. Οι διαγωνιζόμενοι υποχρεούνται με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής να προσκομίσουν συμπληρωμένο και εκτυπωμένο το «Έντυπο Συνταγής» που θα το βρουν διαδικτυακά.  Σε περίπτωση μη προσκόμισης, ακυρώνεται η συμμετοχή.

10. Μαζί με την παρουσίαση των πιάτων στην επιτροπή, επιτρέπεται η χρήση ειδικής καρτέλας εμπρός από τα πιάτα με τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου και της συνταγής για καλύτερη πληροφόρηση της κριτικής επιτροπής.

11. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποτελούνται από επαγγελματίες της Γαστρονομικής Τέχνης .

12. Δύο επόπτες θα ελέγχουν τη σωστή διεξαγωγή της εκτέλεσης στο χώρο της κουζίνας.

13. Δεν επιτρέπεται η χρήση των φωτογραφιών των παρασκευασμάτων σε διαφημιστικές προβολές. Μόνο για ειδικούς λόγους, η οργανωτική επιτροπή δύναται να επιτρέπει τέτοια χρήση.

14. Ομαδική συμμετοχή επιτρέπεται με ανώτερο αριθμό δύο άτομα.

15. Είναι δυνατόν να υπάρχει και υποστηρικτική ομάδα με ανώτερο αριθμό ατόμων δύο, η οποία δύναται να προετοιμάζει σκεύη και εργαλεία κουζίνας. Δεν επιτρέπεται να συμβουλεύει τον/τους διαγωνιζόμενους, ούτε να συμμετέχει στη διαδικασία παρασκευής. 

16. Οι διαγωνιζόμενοι/ες θα παρουσιάσουν δύο πιάτα. Το πρώτο πιάτο θα είναι για την κριτική επιτροπή και το άλλο για παρουσίαση στο κοινό. 

17. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας τουλάχιστον 40 λεπτά πριν την έναρξη της κατηγορίας στην οποία συμμετέχουν ώστε να λάβουν οδηγίες κι έντυπα .

18. Επιτρέπεται μέχρι δύο συμμετοχές ανά άτομο.

19. Τελευταία ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 13η Απριλίου 2016.

20. Απαγορεύεται οποιαδήποτε ένδειξη ή λογότυπο στην εκάστοτε παρουσίαση που θα φανερώνει την ιδιότητα ή το όνομα του διαγωνιζόμενου. Το πιάτο θα παίρνει ειδικό κωδικό και θα προσκομίζεται από ειδικό συντονιστή στην κριτική επιτροπή, χωρίς να γίνεται φανερή η ταυτότητα του διαγωνιζόμενου.

21. Η οργανωτική επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη για απώλεια, σπάσιμο, ζημία σε μηχανήματα ή σκεύη. Τη σχετική ευθύνη φέρει ο εκάστοτε διαγωνιζόμενος.

22. Η τελική βαθμολογία θα παράγεται με απλή άθροιση των επιμέρους βαθμών των κριτών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα υπερτερεί το παρασκεύασμα με μεγαλύτερο βαθμό στη γεύση.

23. Η κρίση και η βράβευση θα λαμβάνει χώρα την ίδια ημέρα του διαγωνισμού. Τα βραβεία και οι έπαινοι θα απονεμηθούν στο τέλος της ημέρας.

24. Τα βραβεία θα είναι των εξής κατηγοριών:

1ο. Χρυσός σκούφος με αντίστοιχο μετάλλιο

2ο. Αργυρός σκούφος με αντίστοιχο μετάλλιο

3ο. Χάλκινος σκούφος με αντίστοιχο μετάλλιο

4ο. Έπαινος συμμετοχής σε όλους

25. Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να φέρουν πλήρη στολή μαγείρου (ή τουλάχιστον ποδιά και σκούφο), χωρίς ονόματα, διακριτικά σχολών και διαφημιστικά σήματα. Σε περίπτωση μη κατάλληλης ένδυσης, ακυρώνεται η συμμετοχή του.

26. Λόγω του περιορισμένου χρόνου, με δεδομένο την θεματολογία του διαγωνισμού, ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται σε 96.

27. Η προσέλευση των διαγωνιζομένων θα γίνεται τουλάχιστον 40 λεπτά της ώρας νωρίτερα από την επίσημη έναρξη.

28. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

29. Μπορούν να λάβουν μέρος και σπουδαστές της ειδικότητας "Αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής"

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι την 13η Απριλίου 2016 (πατήστε εδώ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

πληροφορίες για το ξενοδοχείο της εκδήλωσης εδώ

email επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr